Robotzsaru játék jön – De minek?

Robotzsaru játék jön – De minek?

A RoboCop: Rogue City címre keresztelt alkotás jövő júniusban érkezik és az 1987-es film alapján készül. 

Habár még egyáltalán nem vagyok boomer, sőt öreg sem, néha mégis visszasírom a 80-as éveket és az akkor készült akciófilmeket. Ezek az alkotások még egyáltalán nem akartak többek lenni annál, mint amik, nyoma sem volt a politikai korrektség megfelelési kényszerének, csak durrogtak a puskák és fröcsögött a vér, illetve szállingóztak a káromkodásokkal teletűzdelt egysorosok, plusz a történet sem volt túlbonyolítva és valami magasztos maszlagra felhúzva. Csak durr-durr és néha csók, semmi több. 

Jó oka van azért annak, hogy ennek a kornak már beáldozott, a francia Nacon mégis úgy döntött, előhúzzák a Robotzsaru franchise-t a padlásról és az 1987-es film alapján játékot csinálnak belőle. A RoboCop: Rogue City névre keresztelt alkotás jövő júniusban érkezik és érdekes módon a karaktert ikonikussá tevő Peter Weller is visszatér a szerepben, hogy orgánumával hozzájáruljon az autentikus élményhez. A játék előzetesét az alábbi videóban találjátok. 

Oké, valószínűleg most vakarhatod a fejed, hogy mégis mi a franc az a Robotzsaru, mert max a Fortnite-skint ismered. Nos, az eredeti film története szerint a disztópikus Detroitban járunk, ahol a rend éber őrei alig bírnak el a város bandáival és az egyre növekvő erőszakhullámmal, ezért egy nagyvállalat gatling-gépágyúval felszerelt robotokat akar az utcára engedni, amik előbb lőnek, aztán kérdeznek. Természetesen szar kerül a palacsintába és a projekt parkolópályára kerül, a Peter Weller által alakított Alex Murphy rendőrtisztet viszont ementálivá lövik egy bevetés során, így a cég belőle készíti el az emberi vonásokkal rendelkező változatot, a Robotzsarut. 

A film egyébként mai mércével nézve annyira brutális és zsigeri, hogy vannak fenntartásaim a Nacon adaptációját illetően és ha tippelnem kéne, megpróbálják majd a 2020-as évek elvárásaihoz igazítani a projektet. Ez mondjuk nagy hiba lenne, hiszen épp az erőszaktevők tökönlövése és a többi gyomorforgató gyilkosság adja az egész hangulatát, szóval a fejlesztőknek nagyon óvatosan kell bánniuk a karakterrel, ha nem akarnak egy hatalmas buktát. Persze lehet sötéten látom a dolgot és a világ egy polkorrekt, csak kábító lövedéket használó Robotzsarura vágyik, de nem, ide trancsírozás és béna beszólások kellenek, más nem. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 


(A téma érzéketlensége és a klasszikus akciófilmek nyelvezetéhez hűen felhatalmazva éreztem magam a szar szó használatára, utólag is elnézést kérek - a szerk)

Kövess Minket!



Szerintetek a brutális, vagy a polkorrekt Robotzsaru kell a népnek?

  • 10 %
  • 90 %