Bemutatták a Dungeons & Dragons - Betyárbecsület előzetesét

Bemutatták a Dungeons & Dragons - Betyárbecsület előzetesét

A Paramount Pictures égisze alatt készülő alkotás 2023. márciusának elején debütál a mozikban. 

A Dungeons & Dragons szerepjáték rajongói kissé felhúzták a szemöldöküket, amikor a Warner Bros. 2013-ban bejelentette, hogy filmet készítenek a játékból. A Hasbro még jobban kiakadt, mondván ők az Universalal dolgoznak a projekten és perre mentek, persze a pénz beszél, kutya ugat alapon sikerült megegyezni, valami azonban rosszul sült el és négy évvel később a Paramount Pictures nyerte meg a gyártás jogát. A munkafolyamat sajnos elég lassan haladt, 2020. decemberében azonban bejelentették, hogy Chris Pine kapta az egyik főszerepet, később pedig Michelle Rodriguez, Justice Smith és Regé-Jean Page is csatlakozott a stábhoz. Sajnos a megpróbáltatások itt még nem értek véget, jött a COVID, így elhalasztották a premiert, idén azonban leleplezték, hogy a film a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület címet kapta és a premiert 2023. március 3-ra tűzték ki. 

Habár a film debütálása elég messze van, a marketing gépezet kezd beindulni és a napokban tartandó San Diegoi Comic-Con rendezvényen bemutatták az első előzetest is, ami őszintén szólva igencsak bizalomgerjesztőre sikerült. Oké, én nem vagyok egy hardcore D&D játékos, ezért talán merészen jelentettem ki, hogy jónak ígérkezik az alkotás, viszont a fantasy műfaját csipázom, abból meg van itt bőven. Az alaphelyzet szerint a Pine által alakított Bárd összeverbuvál egy különleges képességekkel rendelkező tagokból álló csapatot, hogy meglovasítsanak egy erekjét, a tervbe azonban hiba csúszik és rossz emberekkel akasztják össze a bajszukat. 

Chris Pine mellett Rodriguez alakítja a barbárt, Justice Smith lesz a varázsló, Regé-Jean Page a paladin, végül Sophia Lillis egy druidát kelt életre, akik Medvebagollyá is át tud alakulni az előzetes tanulsága szerint. A főellenségnek számító Forge Fletchert a veterán színész, Hugh Grant játssza el, a rendezői széket pedig a Pókember: Hazatérés forgatókönyvét is jegyző Jonathan Goldstein foglalja el. Érdekesség, hogy akárhogy is sikerüljön a film, már egy spin-off szériát is bejelentettek, melynek sugárzási jogáért ölre mennek a streaming piac nagyágyúi. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!