Epikus előzetest kapott  A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

Epikus előzetest kapott A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

Az Amazon 500 millió dollárért gyártott szériája szeptemberben érkezik a Prime Videora. 

Az Amazon 2017-ben totál kiakasztotta A Gyűrűk Ura rajongóit azzal, hogy 250 millió dollárért megvásárolták a franchise televíziós jogait és bejelentették, hogy élőszereplős szériával egészítik ki Középfölde történetét. A fanok nagy része persze rögtön eretnekséget kiáltott, holott a készítők együttműködést kötöttek a Tolkien Estate szervezettel és a trilógiát gyártó New Line Cinema stúdióval a siker érdekében. Persze a fanyalgókat ez sem hatotta meg és a pár hónapja bemutatott első kedvcsinálót a földbe döngölték dislike-okkal, április 11-ig egészen 3 millióval, hogy pontosak legyünk. Az alkotók szerencséjére a YouTube időközben levette a funkciót a videók alól és érdekes módon a pár hete debütált teljes értékű előzetes alatt már a kommentek is megértőbbek, sőt, egyenesen támogatóak. Véletlen lenne? Aligha.

Komolyra fordítva a szót, a napokban tartják a San Diegoi Comic-Con rendezvényt, ahová a stáb is ellátogatott és a Hatalom gyűrűi címre keresztelt széria panelje során bemutattak egy új, igencsak epikusra sikerült előzetest is. A történet szerint ugye a Másodkorban járunk és a cselekmény középpontjában Morgoth legfőbb szolgája, Sauron és annak felemelkedése áll. A sorozat feldolgozza majd a kegyetlen maia mesterkedéseit, ráadásul ha minden jól megy, eljutunk majd az Egy Gyűrű kovácsolásáig is a későbbi évadokban. Na de nem is húznám tovább az időt, jöjjön az előzetes!

Sauron mellett azért kiemelt szerephez jut a Morfydd Clark által alakított Galadriel is, de feltűnik majd Elrond is Robert Aramayo megformálásában, továbbá megismerhetjük a bukásra ítélt Isildurt is, akit Maxim Baldry kelt életre. Nehéz helyzetben vagyok egyébként, mert a Gyűrűk Ura nekem amolyan komfort film, azaz ha bármi bajom van és a hangulatom úgy hozza, akkor simán végig nézem századszorra is a trilógia bővített változatát, viszont egyáltalán nem tartozom azon vaskalapos rajongók közé, akik mondjuk kiakadnak egy színes bőrű törpe láttán, vagy istenkáromlásnak és Tolkien munkájának megrontásaként tekintenek a projektre. Ettől függetlenül vannak fenntartásaim a Hatalom gyűrűivel kapcsolatban, mivel mostanában nem egy adaptáció bukott el a készítők hozzánemértésén és a gyenge, modern kori ideológiákat is feldolgozni igyekvő forgatókönyvön, esetleg a gagyi megvalósításon (Igen, rád gondolok Netflixes Cowboy Bebop - a szerk). Ettől függetlenül azért remélem, hogy az Amazon nem csak elfüstölte azt a végtelen mennyiségű lóvét, hanem igyekeztek valami értéket is teremteni, amire az író és leszármazottai, továbbá minden rajongó is büszke lesz. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!