A Prey rendezője elárulta hogyan hatott a filmjére az Assassin’s Creed Valhalla

A Prey rendezője elárulta hogyan hatott a filmjére az Assassin’s Creed Valhalla

Kiderült ugyanis, hogy Dan Trachtenberg egy csomót játszott a játékkal.

Csak nem hagyják nyugodni a Predátort, legutóbb ugye a The Predator "hódított" a rajongók között, de persze ez nem igaz, hiszen a Rotten Tomatoes oldalán 33%-ot, míg Metacriticen 48 pontot ért el mindössze. Most viszont egy új koncepcióval igyekeznek visszaállítani a „Ragadozó” dicsőségét, így a Prey című filmben egy különleges történetet kapunk.

Már csak azért is, mert Dan Trachtenberg rendező arról számolt be, hogy egy népszerű videojáték-franchise elég komoly inspirációt jelentett az új filmje kapcsán. Nagy hatással volt ugyanis rá az Assassin's Creed Valhalla. Nem kell megijedni, nem a játékmenet, a karakterek vagy a sztori ihlette meg a rendezőt, szimplán arról van szó, hogy a Valhalla zenéje nyűgözte őt le. A film készítése alatt Trachtenberg egy csomót játszott a Ubisoft egyik legnépszerűbb címének legújabb kiadásával és teljesen magával ragadta annak zenei világa.

A játék zenéjét Sarah Schachner, Jesper Kyd és Eivar Selvik közösen komponálta. Trachtenberg ezt követően megkereste Schachnert, és miután sikerült megegyezniük, felvették a Prey vezető zeneszerzőjének.

„Amikor Calgaryban készítettük elő a filmet, elég sokat játszottam az AC Valhallával és hamar ráeszméltem, hogy a zenéje elképesztően gyönyörű. Ki készítette?” A válasz Sarah Schachner. A jövőben sokat fogtok még hallgatni felőle, ígérem…”

Trachtenberg szerint Schachner fényes jövő előtt áll. Schachner egyelőre nem számít nagy névnek a filmes szakmában, eddigi pályafutása során főleg videojátékokhoz komponált zenéket. Az AC Valhalla-n végzett munkája előtt az Assassin’s Creed Origins és a Unity részek soundtrackje is a nevéhez fűződik.

Az első visszajelzések alapján egész ígéretesnek mondható az új Predator film, és a jó hír, hogy nem is kell már olyan sokat várnia rá a rajongóknak. Az ikonikus Predator univerzum legújabb filmje, a Prey 2022. augusztus 5-én jelenik meg a Hulu-n.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!