LoL: Teleport-probléma, avagy jó-e ebben a formájában ez az idézői varázslat

A felső és az alsó ösvényre volt legnagyobb hatással a 12.1-es LoL-patchben érkezett Teleport-változtatás.

Az LEC extra tartalmait készítő csapat igyekszik egyedi tartalmakkal felpörgetni a két adásnap közötti szünetet, tegnapelőtt publikáltak egy videót, amelyben a topliga játékosai mondták el véleményüket a Teleportról, a profi szcéna egyik legnépszerűbb idézői varázslatáról. Lehet Armutékkal egyetérteni, lehet őket kritizálni, de az biztos, hogy egy profi vagy nagyon magas ELO-ban harcoló idézőnek teljesen más tapasztalatai vannak a TP-ről, mint egy alacsonyabb szintű Solo Queue-snak.

A profik véleménye

Európa legjobb, legtehetségesebb és legtapasztaltabb idézői közül toposok és ADC-k meséltek arról, hogyan élték meg a 12.1-es Teleport-módosítást. Voltak olyanok, akik kiemelték, hogy sokkal jobb így az alsó ösvényen létezni, nem kell attól tartani, hogy egy mélységi őrszem keresztülhúzza a számításokat. A toposok közül többen említették, hogy sokkal jobban kijön a játékosok közötti különbség az ösvényfázisban, mivel nem lehet arra apellálni, hogy majd egy-egy jól időzített Teleporttal megszerzik az erőforrásokat a karakterek. Mások úgy vélekedtek, hogy nem tett jót ez a nerf, mert elveszítette az értékét a spell. Inkább választják a Flash + Ignite, Ignite + Exhaust, Ignite + Ghost, Flash + Ghost kombókat a Teleport helyett.

Ettől függetlenül a profi metában megkerülhetetlen a 3-4 Teleport minden egyes összecsapáson, amely mutatja, hogy még mindig túl nagy mobilitást jelent a toposok és midesek számára. A 14. perc előtt csak tornyokra lehet használni, de utána elszabadulhatnak a játékosok, és jöhetnek azok a playek, amelyek egy-egy jól időzített Teleporttal akár bajnoki címeket is eldönthetnek.

Solo Queue-ban dominál jelenleg a Flash + Ignite páros, a játékosok közel egyharmada úgy dönt, hogy ebben a párosban bízik meg. A Flash + Teleport a második helyen található 14%-os választási aránnyal a Platinumtól jobb szinteken, a rangsorolt mérkőzéseken. Amíg a profik ki tudják használni a mikro- és makroszintű helyzetekben is a TP nyújtotta előnyöket, a megfelelő kommunikáció hiányában ezt egyéni rangsorolt meccseken jóval nehezebb. Hasonlít ebben a tekintetben a Teleport Ryze-hoz és Galióhoz, amely karakterek szintén a hivatásos e-sportolók tétmeccsein elő-előkerülnek, de ladderen nem éri meg őket erőltetni, túl sok feltételnek kell adottnak lennie ahhoz, hogy kihozható legyen a hősökben rejlő potenciál.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik billentyűn használod a Teleportot?