Több családi ház árát költötte a FIFA-ra egy népszerű streamer

Több családi ház árát költötte a FIFA-ra egy népszerű streamer

Szoktál packokat vásárolni a FIFA Ultimate Team játékmódjában?

Egy podcastben megkérdezték a népszerű FIFA-streamert, Castro1021-et mennyi pénz költött már a FIFA-ra, elképesztő összeget mondott. Aki nem ismerné, 2014-ben kezdett el közvetíteni, ma már 2 millió feliratkozója van Youtube-on és 3,5 millió követője Twitchen. Egy igen nagy rajongótáborral rendelkező tartalomgyártóról beszélünk tehát. Ekkora közönséget nem egyszerű összeszedni, Castro is egy nagyon népszerű contenthez nyúlt, hogy elérje: a csomagnyitáshoz. A lootboxok rendkívül megosztóak, és szakértői vélemények szerint szerencsejáték-függőséget okoz. A másik oldalról viszont rengetegen élne vele és érdeklődnek iránta, az EA nagy örömére, ugyanis körülbelül 1,6 milliárd dolláros bevételt hozott 2021-ben.

Ebből jócskán kivette a részét Castro1021 is, aki elmondása szerint körülbelül 500 000 dollárt, vagyis majdnem 200 millió forintot költött már ezekre a packokra mióta streamel! De nem bánja, ugyanis, „amióta csak elkezdtem a streamelést, imádok csomagokat nyitogatni."

Azonban felmerül ezzel egy probléma. Ezek a packok minden évben az összes értéküket elvesztik, amint megjelenik a következő játék. Kis túlzással kidobott pénzzé válik. Egy hasonló tevékenységgel azonban hasonló élményt lehet szerezni, de közben tartósabb és értékállóbb. Castro is él vele, főleg az ilyen holt időszakokban, amikor az aktuális játék kezdi elveszíteni az érdekességét, a következő pedig még várat magára. Ez pedig a valós focis kártyák gyűjtése.

„Azért szerettem bele annyira a fizikai gyűjtőkártyákba, mert ezek olyan dolgok, amiket vissza tudok adni a gyerekeimnek. A FIFA-csomagokkal a következő évben újraindul a játék, és újra kell kezdeni az egészet. Nem tudom örökké megtartani őket. A valódi kártyák különlegesebbek számomra."

Azt, hogy arra mennyi pénzt költött, nem tudjuk, de hatalmas üzletté vált, Castro szerint a nagy értékű kártyákat már 5000 és 10 000 dollár között adják el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te vásároltál már a FIFA Ultimate Teamben?

  • 0 %
  • 100 %