FIFA 23 FUT trailer: alaposan megváltozik a chemistry és új játékmód is jön

FIFA 23 FUT trailer: alaposan megváltozik a chemistry és új játékmód is jön

Végre olyan változtatásokat hajtott végre az EA, melyek valószínűleg hasznosak lesznek és tetszeni fognak a közösségnek.

Nem ez az első bemutató videó az új FIFA kapcsán, amelyet az EA Sports kiadott az elmúlt hetekben. Felfedték már, hogy milyen lesz a gameplay, a karrier mód, a pro club, de volt már szó a cross-playről is. Viszont a legtöbben mégis az Ultimate Team újdonságaira vártak, hiszen ez a legnépszerűbb része a játéknak. Nem véletlenül ezzel foglalkozik a legtöbbet a kiadó is, hiszen dollár milliárdokat termel nekik a FUT.

Idén viszont tényleg alaposan belenyúltak az eddig megszokott rendszerbe. Kezdjük ott, hogy lesz egy teljesen új játékmód:

FUT Moments

Ennek az a lényege, hogy jutalmakat tudnak szerezni a játékosok. Gyakorlatilag különböző kihívásokat kell teljesíteni és a kevesebb idővel rendelkezőknek is érdemes belevágni.

Cross-play

Megerősítették végre, hogy lesz cross-play a játékban. Szerencsére az összes 1v1 módban megtalálható: FUT Rivals, FUT Friendly, FUT Champions, Play a Friend, FUT Online Draft Play és 2v2 Co-Opban is működik, viszont csak ugyanazon a generációs masinákon játszhatnak együtt a közösség tagjai, vagyis a PlayStation 5, az Xbox Series X|S, a PC & Google Stadia-s játékosok hívhatják ki egymást, míg a PlayStation 4 és az Xbox One tulajdonosoknak be kell érniük egymás társaságával. Természetesen ki lehet majd kapcsolni ezt a funkciót. A legfontosabb pedig az, hogy a piac is egységes lesz ezáltal, így innentől kezdve a PlayStation 5, az Xbox Series X|S, a Google Stadia, a PlayStation 4 és az Xbox One közössége ugyanazon a marketen vásárolhat vagy adhat el játékosokat. A PC-seknek és a Nintendo Switch-eseknek továbbra is különálló piaca lesz.

Chemistry

A FIFA 23-ban a FUT chemistry rendszere is megújul, lehetővé téve a játékosoknak, hogy minden eddiginél kreatívabb csapatot rakjanak össze. Az új funkciók hozzáadása mellett az EA néhányat el is távolított. Nincs például már általános chemistry, mivel a csak a labdarúgók egyéni kémiájára fókuszál a játék. Emellett eltűntek a kártyákat összekötő linkek is, valamint a hűségrendszer is megszűnt. A chemistry stílusok némileg eltérőek lesznek a FUT 23-ban: 1 chem ponttal kis, 2 chem ponttal közepes, 3 chem ponttal rendelkező játékosok teljes boostot kapnak. A 0 chem pont esetén minden játékos az alap értékeinek megfelelően teljesít, tehát nincs levonás ilyen tekintetben.

A játékosok ezentúl a „kémiapontok” alapján kapnak chemistry-t. Ez egy 0-3-ig terjedő skálát jelent laponként. Három tényező határozza meg a kezdőben lévő játékosok chemistry pontszámát – preferált pozíció, chemistry küszöbérték és menedzser bónusz.

Preferált pozíció: azt jelenti, hogy a focisták csak akkor érhetnek el nullánál nagyobb chemistry pontszámot, ha a preferált pozíciójukban vannak. Ekkor nem csak a saját, de akár más játékosok értékét is növelhetik.

Chemistry küszöbérték: azt jelenti, hogy ha egy játékos, aki az általa preferált poszton szerepel, ugyanabban a klubban, országban/régióban vagy ligában játszik, mint egy másik játékos, akkor mindkét játékos chemistry pontszáma eggyel nő. Ha három játékosnál is fennáll ez a helyzet, akkor mindegyiküknél a chemistry három pontra emelkedik. Ehhez hozzátartozik az is, hogy amíg az előnyben részesített posztjukon vannak az ICON-ok és a FUT Heroes kártyák, addig mindig maximális kémiával rendelkeznek. Az ICON-ok két chem ponttal növelik az azonos országgal/régióval rendelkező játékosokat, míg a Heroes lapok az azonos ligában játszó játékosokat két, valamint az ugyanabban az országban/régióban futballozókat pedig egy kémiai ponttal erősítik.

Menedzser bónusz: azt jelenti, hogy azok a játékosok, akik ugyanabban az országban/régióban vagy ligában rúgják a bőrt, mint a csapat edzője, a chemistry pontszámuk eggyel nő, ha még nincs maxon.

Alternatív posztok

A bronz, ezüst és arany alapkártyáknak egy elsődleges és legfeljebb három alternatív posztja lesz. Ezt az alábbiak szerint képzeljétek el: például a FUT 23-ban a Paris Saint-Germain játékosa, Kylian Mbappe elsődleges posztja az ST, de játszhat CF-ben és LW-ben is. Egy pozíciómódosító alkalmazásával a franciát át lehet rakni az utóbbi kettőbe anélkül, hogy ez befolyásolná a chemistry pontszámát.

Két felállásban is változás történt, mivel az EA eltávolította az RF és LF pozíciókat a játékból. Így a 4-3-2-1 és a 3-4-2-1 formációknál CF posztokat lehet majd látni RF és LF helyett. A videóban még említésre kerül, hogy többféle módon is ki lehet majd kerázni a stadionokat és a világbajnokság kapcsán is jön majd extra tartalom a játékba, de erről egyelőre többet még nem árultak el a fejlesztők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!