Ezért nézd meg a Playerst, a legújabb LoL-os sorozatot

Ezért nézd meg a Playerst, a legújabb LoL-os sorozatot

Egy olyan műfajban próbál hódítani a League of Legends, mint e-sport, amibe eddig egyáltalán nem kóstolt bele.

Történelmi mérföldkőhöz érkezett a Paramount+, ugyanis megjelent a Players, amely az első mockumentary (áldokumentumfilm) a szolgáltató kínálatában. Ennek a műfajnak a lényege, hogy meggyőzzék arról a nézőt, hogy egy valódi dokumentumfilmet lát, amelyben tényleg azokat a dolgokat és úgy mutatják meg nekik, ahogyan azok megtörténtek a valóságban. (Mindenképpen érdemes megnézni a Siklósi Szilveszter által rendezett Az igazi Maót, amely ebben a kategóriában egyszerűen zseniális. - a szerk.) Az American Vandallel komoly hírnévre szert tevő, emellett számos elismerést begyűjtő Tony Yacenda és Dan Perrault páros ismételten összerakott egy olyan show-t, amely még azokat is odaülteti a képernyők elé, akik nem rajonganak a League of Legendsért és/vagy az e-sportért. De mi a titka a Playersnek?

Merít a sportból, de ez jó!

A készítők nem voltak restek összemosni a határokat a sport és az e-sport között, ami nagyon jól áll a sorozatnak. A Team Fugitive-együttesének története tele van katartikus pillanatokkal, amelyekben tényleg át lehet érezni a drámát, a konfliktusokat, az örömmámort. Technikailag kifogástalan mindegyik epizód, sőt kifejezetten sokat tesz hozzá, hogy a LoL-közösség számára ismert arcok feltűnnek a képernyőn. Isaac "Azael" Cummings-Bentley az NA LCS egyik legfoglalkoztatottabb castereként tengeti mindennapjait, Clayton "CaptainFlowers" Rain minden akciókommentátor példaképe, Voyboy és Scarra meg mind játékosként, mind streamerként óriási hatást gyakorolt a modern LoL fejlődésére. Ezek a kiragadott példák mutatják, hogy tényleg mindent megtett a Yacenda-Perrault duó azért, hogy egy valódi NA LCS-csapatként tekintsen a néző a Fugitive-re.

Bár dokumentarista stílusban készítették el az epizódokat, maradt tér és idő a cselekményben bekövetkezett fordulatokra, a nagy meglepetésekre is, amelyek folyamatosan adagolják az izgalmakat a megfelelő dózisban. Ha nyitott vagy erre a stílusra, valamint nem idegenkedsz attól, ha valaki billentyűzettel és egérrel a kezében szeretne világsztárrá válni, akkor könnyedén beszippant téged a Players. Úgy próbálták szőni a szálakat az alkotók, hogy a karakterekhez a lehető legközelebb kerülj, mintha te is egy lennél a csapattagok közül. Hogy ez végül milyen hatást vált ki belőled, az csak rajtad múlik. Mindenképpen érdemes adni egy próbát még úgy is, hogy a Paramount+ nem érhető el Magyarországon, de vannak módszerek, amivel a monitorodra varázsolhatod az áldokumentum sorozatot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.