De Niro ismét maffiafilmben szerepel, míg a forgatókönyvet a Nagymenők írója jegyzi

De Niro ismét maffiafilmben szerepel, míg a forgatókönyvet a Nagymenők írója jegyzi

A történet középpontjában két valódi, korábban élt maffiafőnök áll és a hírek szerint De Niro mindkettőt eljátssza majd.

Wise Guys címen készül el a Warner Bros. és a Discovery egyesülését követően a két nagy cég első közös produkciója, aminek az alapját az 1985-ben megjelent Wiseguy című kötet ihlette. A produkció rendezője az Oscar-díjas Barry Levinson lesz, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint a Rain Man vagy a Wag the Dog. Külön érdekessége a dolognak, hogy a forgatókönyvet az a Nicholas Pileggi jegyzi, aki a fentebb említett kötetet is megalkotta, illetve korábban a Nagymenőkhöz is őt kérték fel erre a feladatra.

A sztori szerint két olasz-amerikai maffiafőnök vetélkedését mutatja majd be a film, egyik szereplője a történetnek Vito Genovese, míg a másik Frank Costello lesz. A valóságban mindkét személy az öt nagy amerikai közül a Genovese maffiacsalád tagja volt, melyet 1931-ben Charles "Lucky" Luciano alapított. Genovese azonban saját magáról nevezte el később a családot, 1957-ben pedig merényletet követett el Costello ellen, azonban ez nem járt sikerrel, így nagy bajba került és nem maradt más lehetősége, mint visszavonulni a rivaldafényből. Erre persze sosem volt igazán lehetősége, mert 1959-ben 15 éves börtönbüntetésre ítélték. A The Hollywood Reporter információ szerint De Niro mindkét maffiózót megszemélyesíti majd, de arról egyelőre nem tudni többet, hogy ez miként valósulna meg.

Legutóbb maffiafilmben egyébként a filmtörténet egyik legjobb színészét, a nemrég 79. életévét is betöltő De Nirót Az ír című alkotásban lehetett látni, bár ez nem nyerte el teljes egészében a kritikusok és a rajongók tetszését, nem úgy, mint a korábban már említett Nagymenők kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!