LoL: Becsődölt egy neves klub, amit többször láthattatok világversenyeken

LoL: Becsődölt egy neves klub, amit többször láthattatok világversenyeken

Tavasszal még az MSI-on harcoltak, most lehet teljesen megszűnik a klub.

Viszonylag kevesen vannak, akik aktívan követik az Ausztráliát és Óceániát tömörítő e-sportligákat, azonban az ORDER neve megkerülhetetlen volt League of Legendsben és CS:GO-ban egyaránt. Az egyik legeredményesebb és legnagyobb múltra visszatekintő LCO-szervezet nem bírta tovább az anyagi terhek viselését, bejelentették, hogy tulajdonképpen csődbe mentek. Jelenleg árulják a teljes orgot (LoL-lal, CS:GO-val és VALORANT szakágokkal együtt), próbálnak egy új név alatt, új befektetőknek köszönhetően tovább működni.

ORDER, mint az LCO egyik legjobb LoL-csapata

Több második helyezés után végre sikerült megnyerniük a 2022-es LCO Split 1 rájátszását BioPantheréknek, így ők képviselték a régiót az idei MSI-on. A lépés egyáltalán nem jött ki számukra a világversenyen, a csoportkörökben 0-4-et mentek mind a G2 Esports, mind az Evil Geniuses ellen. Az amerikaiakat sikerült megszorongatni, de a várva várt győzelem nem jött össze. Jelenleg az LCO 2022 Split 2 kieséses szakaszában harcolnak az újabb bajnoki címért, egy Bo5-öt már sikeresen abszolváltak.

ORDER, mint az LCO legjobb CS:GO csapata

Viszonylag kevés ausztrál együttes harcol a Valve legnépszerűbb FPS-ében, de az ORDER már évek óta garancia a jó teljesítményre. 2018-ban az ESL Pro League nyolcadik szezonjában a legjobb 16 együttes között próbáltak jó eredményt elérni, azonban a 13-16. helyezés mutatja, hogy nem tudtak felnőni a legnagyobbak mellé. Ettől függetlenül több B-Tier versenyt behúztak, sőt 2022-ben az IEM Cologne találkozhattatok velük az offline esemény keretein belül.

Az ORDER jövője ködbe egyelőre ködbe burkolózik. A COVID-19 következtében megnövekedett költségek, valamint az ezzel párhuzamosan elmaradó bevételek olyan helyzetbe taszították a szervezetet, hogy rákényszerültek az eladásra. Még nem "halt meg" a klub, de nagyon közel kerültek hozzá.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted a 2022-es MSI-t?