Minden, amit az Amazon: Ügyvéd sorozatáról tudni érdemes

Minden, amit az Amazon: Ügyvéd sorozatáról tudni érdemes

Az alkotás humoros formában mutatja be a szuperhőslét mindennapi gyötrelmeit és csillogását. 

A Marvel-moziverzum a sokak szerint kipukkant a harmadik fázist lezáró Bosszúállók: Végtelen háború és a Végjáték után, mondván már nem nagyon lehet tovább fokozni az eposzi történetet. A franchise teljhatalmú ura, Kevin Feige persze nem így látja és azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy élőszereplős és animációs sorozatokkal tölti ki a filmek közti űrt, ezzel tovább terjesztve a már felépített világot. A rajongók első körben örültek az új iránynak, mivel olyan közkedvelt karakterek tűntek fel a kisképernyőn, mint Wanda és Vízió, a Tél katonája, vagy a saját magával hadakozó Loki, később azonban egyes alkotások, mint például a Hawkeye vagy a Ms. Marvel, nem feltétlenül nyerték el a fandom tetszését. A Marvel persze vállrándítással reagál a kritikára, a show meg megy tovább, így a mai nap folyamán debütál a She-Hulk, magyarul Amazon: Ügyvéd sorozat, melyről most minden fontos információt összeszedtük nektek. Vágjunk is bele!

Az alaphelyzet 

A sorozat főszereplője Jennifer Walters, aki ügyvédként dolgozik és nem mellesleg Bruce Banner, vagyis a manapság már csak Professzor Hulkként emlegetett szuperhős unokatestvére. A fiatal nő a 30-as szinglik gondterhelt életét éli, egy nap azonban véletlenül kapcsolatba kerül a zöldöklű öldöklő vérével, melynek köszönhetően ő is képes lesz saját maga hatalmas és emberfeletti erővel rendelkező másává változni. Az új helyzet Jennifernek egyáltalán nem fekszik, ezért Bruce szárnyai alá veszi és egy lakatlan szigeten igyekszik neki megtanítani a Hulk-lét rejtelmeit, hogy később visszatérhessen immár kevésbé normális életéhez és a szuperemberekkel kapcsolatos jogi munkájához. A sorozat nagyjából itt veszi fel a fonalat, bemutatva a nő küzdelmét a tárgyalóteremben és az életben, miközben néha egy két méteres amazonná változik. 

A szereplők

A Hulkot korábban is megformáló Mark Ruffalo feltűnik majd a sorozatban, Jennifer Walterst/Amazont pedig a kanadai Tatiana Maslany alakítja. A színésznő leginkább a BBC America gondozásában készült Orphan Black szériának köszönheti hírnevét, de emellett számtalan filmben és sorozatban is feltűnt már kisebb mellékszerepekben. Az ügyvédnő legjobb barátnőjének számító Nikki Ramost Ginger Gonzaga alakítja, a legnagyobb riválisát, vagyis Titaniát pedig Jameela Jamil. MCU projektről lévén szó nem hiányozhatnak persze a híres mellékkarakterek, így Benedict Wong Wongjával, Tim Roth Förtelmével, továbbá a Marvel Netflix-univerzumából előléptetett Charlie Cox Daredevilje is feltűnik majd, egy teljesen új és rendkívül képregényhű jelmezben.

Mire számíthatunk?

Az előzetesek és a marketing anyagok alapján egyértelműen komédiára, ahol röpködnek majd az egysorosok és a sziporkázó szóvirágok. Hulk és Amazon között egyértelműen működik a kémia és nagyon szórakoztató lesz látni, ahogy együtt mutatják be nekünk a Hulk-lét rejtelmeit, a közös ivászattól kezdve az erőfelméréseken át a civakodó csetepatékig. Jennifer egyébként emberként is elég vicces, főleg a szerelmi élete, melyben nagyon nehezen lavíroz újdonsült erejével, a készítők pedig rá is játszottak erre és még a való világban is felregisztrálták egy társkeresőre, ezzel hirdetve a sorozat igéjét. Érdekesség, hogy a főszereplő amolyan Deadpool-klón lesz az MCU-ban abból a szempontból, hogy néha-néha áttöri a negyedik falat és egyenesen hozzánk, a nézőknek szól, vagy szól majd be. Természetesen lesz azért némi akció is, amolyan dirr-durr csetepaté, főleg Amazon és Titania közt, de valószínűleg Daredevil is kioszt majd néhány pofont.

A kritikusi vélemények

A szaksajtó szerencsés tagjai már a premier előtt belekukkanthattak a sorozatba és megérkeztek az első vélemények is, melyek alapján a Marvel egész jó munkát végzett. Az Amazon: Ügyvéd jelenleg 88% áll a Rotten Tomatoes oldalon, a visszajelzések pedig kiemelik, hogy úgy kellett mindez a Marvel-moziverzumba, mint egy korty hideg víz egy tikkasztó napon. A CGI persze továbbra is hagy némi kívánnivalót maga után, de a humor a helyén van és nagyon jól működik, hogy nem veszi magát nagyon komolyan. A szuperhősök mindennapi életéről eddig nem sokat tudhattunk meg, na jó, Thor szereti a Fortnite-ot, Wongnak meg a Hulkala vista baby a kedvenc jégkréme, ezek viszont csak szórakoztató gegek, nem látjuk őket mondjuk boltba menni, vagy a nagyvárosi dugóban ülni. Walters kalandjai ezzel szemben rendkívül életszerűek és a 30 perces bájos epizódok hamar arra késztetik az embert, hogy na csak még egy epizódot lepörgessen.

Az Amazon: Ügyvéd ma debütál a Disney+ streaming szolgáltatón. Ti ránéztek majd az epizódokra? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!