TFT Mid-Set: Uncharted Realms - Új figurák

TFT Mid-Set: Uncharted Realms - Új figurák

Szeptember elején már bele is vethetjük magunkat az újdonságokba.

Tegnap még arról adott hírt a Riot, hogy mi lesz az eheti frissítésben. Hogy jön egy kis Daeja nerf, Xayah kap egy kis buffot megint és egy picit belenyúlnak a mostani kicsit egyoldalú metába. Most pedig már arról kaptunk hírt, hogy mi érkezik majd a Mid-Set keretein belül.

Az már biztos, hogy jönnek új mechanikák, új szinergiákkal. Ha pedig lesznek új kompozíciók, akkor bizony új figurákat is kapunk. Ami azt jelenti, hogy páran lelépnek a már meglévők közül. Velük már tuti nem találkozunk a következő körben:

  • Aatrox
  • Anivia
  • Ashe
  • Corki
  • Elise
  • Illaoi
  • Jinx
  • Kayn
  • Nami
  • Neeko
  • Ornn
  • Pyke
  • Ryze
  • Shen
  • Sona
  • Swain
  • Tahm Kench
  • Talon
  • Taric
  • Thresh

A többiek maradnak, de lesz olyan, akinek változik a származása, sőt olyan is van, aki a meglévőek mellé még új szinergiákat is vesz. De lássuk miről is van szó pontosan.


Költség: 2 arany
Szinergia: Darkflight Cannoneer
Képesség — Binding Eclipse: Aphelios kúp alakban lő maga elé az Infernum fegyverrel ami fizikális sebzést okoz (259/270/279% AD). A lövedék mindenkin átmegy és mindenkit csak egyszer találhat el. Ezután jön a Gravitum fegyver és akit eltalált az Infernum még stunt is kap, aminek az időtartam 1/1.5/2 mp.


Költség: 4 arany
Szinergia: Tempest Cannoneer
Képesség — Quickdraw
Passzív: Graves alap támadása kúp alakban lő ki egyszerre négy lövedéket és a sebzése 80/85/300% AD.
Aktív: Graves a legközelebbi ellenfél felé csúszik és kettőt lő nagyon gyorsan, ezután Armort ér MR-t kap 4 mp-re.


Költség: 2 arany
Szinergia: Jade Shimmerscale Bruiser
Képesség — Counter Strike: Jax minden bejövő automatikus támadást levéd majd minden közeli ellenfélre üt egyet és stunol 1/1.2/1.5 mp-re.


Költség: 4 arany
Szinergia: Guild Shapeshifter
Képesség — Mercurial Justice: Jayce felveszi a közelharci formáját és lecseréli a képességét Mercury Judgement-re. Ezután a földre csap a célpontja körül és varázssebzést okoz az ott levőknek és fel is löki őket a levegőbe 1,5 mp-re.
Mercury Judgement: A levegőbe ugrik, kap 250/350/800 életerőt és 100 pajzsot minden mellette lévő ellenséges figura után 3 másodpercre, ezután elég nagy AoE sebzést okoz.


Költség:arany
Szinergia: Lagoon Dragonmancer
Képesség ⁠— Tidal Burst: Kai'Sa négy lövedéket lő ki. Kettőt kap az, akit éppen üt és másik kettő random talál el valakit/valakiket a hatókörén belül és varázssebzést okoz. A lövedékek száma minden képesség után kettővel nő és a max az 12. Amikor megvan amax 12 stack, akkor a lövedékek sebzése megnő 10-%kal.


Költség:arany
Szinergia: Astral Mage
Képesség ⁠— Cosmic Spark: Lux a legtávolabbi ellenfelet veszi célba, de mindenkit sebez az útjában. A varázssebzés az első eltalált ellenfélen a legnagyobb után minden tovább célpontnál csökken.


Költség: 1 arany
Szinergia: Lagoon Bruiser
Képesség ⁠— Coral Shield: Maplhite 5 másodpercre pajzsot kap.


Költség: 1 arany
Szinergia: Shimmerscale Guardian
Képesség ⁠— Fury of the Dawn: Nasus fénybe burkolózik 6 másodpercre és emiatt kap 350/550/750 maxi életerőt és minden másodpercben varázssebzést oszt ki a körülötte állóknak.

Nilah

Költség: 4 arany
Szinergia: Lagoon Assassin
Képesség ⁠— Slipstream: Nilah az ostor-pengéjéve a célpontja felé csap és 185/225/400% AD sebzést oszt ki. Ha ez a támadás egy aktív pajzsot érint, akkor annak ellopja a 80/100/300%-át. of the damage she deals to it. Ha célpontja meghal, akkor egyből elsüti a képességét mégegyszer.

Nomsy

Költség: 6 arany
Szinergia: Prodigy Dragon Mage / Cannoneer / Evoker
Képesség ⁠— Fireballs!: Nomsy beszívja a levegőt és egy nagy tűzlabdát lő az éppen aktuális célpontja felé. Becsapódáskor a labda felrobban és 1 hex távolságban nagyot sebez. Ezen kívül becsapódás után kisebb tűzlabdák szakadnak ki, amik a sebzés 50/60/69%-át ütik még.


Költség: 4 arany
Szinergia: Whispers Warrior
Képesség ⁠— Aegis Assault
Passzív: Pantheon 20/25/40%-kal kevesebb sebzést kap.
Aktív: Panthein maga elé húzza a pajzsát 2 mp-re. Ezzel a passzívjának az eereje megduplázódik és az AD-jának 300%-át osztja ki egy ütésből maga elé. Ez a hatás az ellenfél gyógyításának hatását csökkenti 50%-kal.


Költség: 3 arany
Szinergia: Ragewing Guardian Mystic
Képesség ⁠— Disarming Diversion: Rakan a még hatótávjában legtávolabbi ellenfélre ugrik. Mindenkit lefegyverez aki az útjába kerül és még tauntol is. Ezek után 4 mp-re kap egy pajzsot és az alap támadásai tovább erősítik ezt.


Költség: 2 arany
Szinergia: Darkflight Cavalier
Képesség ⁠— Iron Bond: Rell és a legkevesebb életerővel rendelkező saját figura között egy húr feszül ki. Ez a húr mindenkit sebez aki Rell és a szövetségese között van. Ezután Rell magának és a kiválasztott egységnek Armort és MR-t ad 4 mp-re. Ennek az értéke a már meglévő Armor és MR 50/70/100%.


Költség: 3 arany
Szinergia: Darkflight Assassin
Képesség ⁠— Unseen Predator: Rengar a leggyengébb ellenfél felé ugrik, sima AD sebzést visz be és 1 máosdpercre kap egy kis támadási sebességet.


Költség: 3 arany
Szinergia: Lagoon Evoker Mystic
Képesség ⁠— Serenade of the Seas: Seraphine eldalolja a tengerek szerenádját és ezzel minden szövetséges, két hexen belü, kap egy pajzsot és egy kis extra varázssebzést 5 másodpercre.

Sohm

Költség: 7 arany
Szinergia: Lagoon Mage Dragon
Képesség ⁠— Tideblossom: Shom egy meg nem jelölt célpontra zúdítja a hullámot. A Tideblossom varázssebzést okoz és célpontot hagy az eltalált ellefeleken. A Tideblossom jelző átmegy egy másik ellenséges figurára, haz eredeti tulajdonosa meghal. A 3. képesség után minden Tideblossom jelző alatt egy portál jelenik meg, ami AoE-ban sebez a célpont körül.


Költség: 7 arany
Szinergia: Darkflight Dragon
Képesség ⁠— Dragon Master’s Decree: Swain elengedi a sárkányainak a csapatát. Nyolc kis sárkány ront az ellenfélre és mindegyik varázssebzést okoz majd visszatérnek Swainhez és fejenként 9% életerőt állítanak vissza.


Költség: 1 arany
Szinergia: Lagoon Mage
Képesség ⁠— Flowing Volley: Taliyah 3 tengeri követ dob az ellenfélre, ami varázssebzést okoz.

Terra

Költség: 8 arany
Szinergia: Monolith Dragon
Képesség ⁠— Earthquake: Terra a földre csap háromszor és ezzel földrengést okoz, ami sima sebzést okoz (150/250/4000% Armor és MR, illetve 200% AD). A rengés végén Terra pikkelyei megkeményednek 8 másodpercre, amivel Armort és MR-t kap.


Költség: 1 arany
Szinergia: Jade Warrior
Képesség ⁠— Crushing Blow: Wukong a földre csap a botjával, ami AD sebzést okoz és stunol 1/1.2/1.5 mp-re.


Költség: 2 arany
Szinergia: Lagoon Guardian
Képesség ⁠— Unstable Current: Zac az ellenfél felé robban 2 hexre. A sebzés ereje a célpont maximális életerejétől függ és ezután még gyógyít is magán.


Költség: 3 arany
Szinergia: Lagoon Cannoneer
Képesség ⁠— Watershock Laser: Zeri egy víz sugarta küld a legközelebbi ellenfél felé 2 hexre, amiben ott pulzál az elektromosság. A sugár amikor becsapódik akkor robban és egy lézert is létrehoz, ami a becsapódás pontjából indul ki és mindenkit sebez, akit eltalál.

Zippy

Költség: 6 arany
Szinergia: Guild Dragon
Képesség ⁠— Somersault Assault: Zippy pajzsot rak fel 3 mp-re és tol egy szaltót azon ellenfél felé, aki a legtöbb százalékos életerővel rendelkezik. Sima AD sebzést okoz és egy kicsit visszalöki azt, akit eltalál.


Költség: 2 arany
Szinergia: Whispers Evoker
Képesség ⁠— Grasping Spines: Zyra növényeket idéz abban a sorban, ahol a legtöbb ellenfél van éppen, ezzel varázssebzést okoz és stunol 1/1.2/1.5 mp-re.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!