LoL: Öt éve jelent meg az utolsó, igazi, elpusztíthatatlan tank karakter

LoL: Öt éve jelent meg az utolsó, igazi, elpusztíthatatlan tank karakter

Egészen elképesztő, hogy öt éve nem készített a Riot olyan karaktert, amelyik elpusztíthatatlanságával hívja fel magára a figyelmet.

2017. augusztus 23-án érkezett meg a szerverekre a Hegymély lángja, a kézművesség frejlordi szelleme. Ornn megjelenése óta kirobbanthatatlan szereplője a League of Legendsnek, aktuális metától függetlenül lehet rá számítani, mivel egyszerre ötvözték benne azt a fejlesztők, amire egy igazi tanknak szüksége van. A kovácsmester kiadása óta nem készítettek a Riotnál olyan LoL-hőst, akire valódi frontvonalként lehet tekinteni. Rell támogatóként próbál érvényesülni inkább kevesebb, mint több sikerrel, Nunu és Dr. Mundo átdolgozást kapott, ők így szintén nem számítanak ténylegesen új karakternek. De miben rejlik Ornn ereje és mikor érkezhet meg a következő hatalmas tank, akivel kifejezetten a felső ösvényről lehet győzelemre vezetni a csapatot?

Az új tankot bejelentette a Riot, de tényleg tankos lesz a shurimai bajnok?

Viszonylag a semmiből érkezett egy videó, amely a következő másfél év tervezett változtatásait foglalja össze. Az Idézők szurdokába hamarosan, várhatóan 2022 végén érkezik K'Sante egyenesen Shurimából, Nazumah városából. Egyelőre annyit tudni a hősről, hogy öngyógyító páncéllal rendelkezik, azonban kiemelték a fegyverét is, amivel szétzúzhatja az ellenséget. A kettősség miatt inkább előcsatározónak (bruiesernek) tűnik, mint igazi tanknak, de biztosan egyelőre nem lehet kijelenteni vele kapcsolatban.

Ornn ereje

Az öt éve megjelent hatalmas tanknak több olyan tulajdonsága van, ami miatt gyakorlatilag metától függetlenül érdemes választani.

  • A tankos tárgyakból profitál a legtöbbet, ezért nem nehéz buildelni
  • Vannak rá olyan keystone rúnák, amelyek miatt bármikor bevethető (Grasp of the Undying és Unsealed Spellbook)
  • Képes akár 1v1-ben is killeket szerezni topon, ha az ellenfél nem annyira szívós
  • Könnyű vele farmolni, mert alig kerülnek manába a spamelhető képességei (főleg a Q)
  • 14. szinttől elkezdi kovácsolni a felerősített mitikus tárgyakat, ami extra előnyt jelent a csapatnak
  • Sok tömegirányítási képességgel rendelkezik, az ultija csapatharcokat kezdeményezhet egyetlen pillanat leforgása alatt
  • Igazi countere kevés van, amelyik mégis megverné őt (Gwen, Gangplank), azokat többnyire elég gyorsan gyengítik a fejlesztők

Hogy K'Sante tényleg felveheti-e a versenyt majd Ornnal a "legjobb topos tank" versenyben, az hamarosan kiderül, addig azonban a pörölyével csapkodó gigásznak nincs ellenfele.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik képességed maxolod másodikként Ornnak?