Rian Johnson egyre büszkébb Az utolsó Jedikre, plusz továbbra is saját trilógiát akar

Rian Johnson egyre büszkébb Az utolsó Jedikre, plusz továbbra is saját trilógiát akar

A rendező elmondása szerint rendszeresen tárgyal Kathleen Kennedyvel a franchise jövőjéről. 

A Star Wars franchise hiába próbálkozott a mozikban néhány évvel ezelőtt, az új trilógia egy mesterséges fanservice-nek érződött, ahol Palpatine-ből simán lehet Skywalker, csak hinni kell benne, mint a kőreptetésben. A rajongók kicsit rosszul reagáltak a furcsa megközelítésre és sokan úgy érezték, hogy Kathleen Kennedy megszentségtelenítette az imádott messzi-messzi galaxist, ezért a Disney fejesei a sorozatok és a streaming felé fordították tekintetüket, az új messiás pedig John Favreau lett a Mandalórival meg a spin-off sorozatokkal, melyek úgy jönnek le a futószalagról, mint a harci droidok a Geonosisi gyárakban. 

Visszatérve az új trilógiára, a rendkívül megosztó második részt, vagyis Az utolsó Jediket jegyző Rian Johnson nemrég interjút adott az Empire magazinnak és olyan dolgokat mondott, amitől a fandom haja fixen égnek áll majd. A szakember első körben kifejtette, hogy öt év távlatából egyre büszkébb az alkotásra, az alap motivációja meg nem a teljes elhatárolódás volt az eredeti művektől, inkább egy amolyan visszatérésként definiálja az egészet az Erő mítoszához. Ha a zéró gravitációban félholt Supermanként repkedő Leia meg az asztrális kivetülést csúcsra járató Luke ezt szimbolizálta, akkor köszi szépen én leléptem, az utolsó meg kapcsolja le a villanyt. 

Ezen kívül Johnson megerősítette, hogy továbbra is közeli kapcsolatban áll a Lucasfilm vezetőségével és Kathleen Kennedyvel (de minek?), a saját fejlesztésű trilógiájának érkezése meg csak idő és szervezés kérdése. Ha nem jönne össze a dolog, az nagyon rosszul érintené és elmondása alapján összetörne a szíve, ha parkolópályára küldenék. 

Személy szerint kicsit aggaszt a helyzet, mivel Rian Johnson ugyan zseniális író és rendező, mintha fel akarná találni a spanyol viaszt és olyan elemeket szeretne belemagyarázni a messzi-messzi galaxisba, melyek nettó hülyeségnek tűnnek még úgy is, hogy én az elfogadóbb rajongók táborát erősítem. Persze a megújulás kell és szükséges is, viszont nem jó ötlet drasztikusan megszegni az adott univerzum alapszabályait, mert annak egy érthetetlen és vérlázító összevisszaság lesz a vége, mint Az Utolsó Jedik esetében. Egy teljesen új történet mondjuk rengeteg kreatív szabadságot jelenthet, de ha kapunk majd egy rakás sületlenséget, amire ráhúzzák a Star Wars logót, hogy több gyerekjátékot adjanak el, nagyon mérges leszek!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!