A kritikusokat egyelőre elbűvölte A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

A kritikusokat egyelőre elbűvölte A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

Az Amazon gondozásában készült előzménysorozat hamarosan dupla epizóddal debütál a Prime Video kínálatában. 

A fantasy rajongóknak igencsak jó dolguk van mostanában, ugyanis nemrég indult a Trónok harca előzménysorozatának számító Sárkányok háza, illetve szeptember 2-án debütál az Amazon gondozásában készült A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi. Utóbbi projekt első körben hatalmas negatív visszhangot váltott ki fandom körében, mondván Jeff Bezos cége megszentségteleníti Tolkien munkáját és Peter Jackson mára már klasszikus trilógiáját. Nem akarunk igazságot tenni, az viszont biztos, hogy az előzetesek alapján iszonyat látványos alkotással lesz dolgunk, mondjuk legyen is szép a CGI, ha már 500 millió dollárt költöttek rá. 

A sorozat premierje egyébként már a nyakunkon van és a szaksajtó szerencsés munkatársainak már volt lehetőségük ránézni az első két epizódra, így befutottak az első kritikák is a Rotten Tomatoes oldalon. Habár az újságírók és a közönség véleménye ritkán egyezik, azért bizalomra adhat okot, hogy A hatalom gyűrűi jelenleg 83%-nál áll és a vélemények nagy része abszolút pozitív. Dan Fienberg a Hollywood Reportertől például úgy fogalmazott, hogy az első rész egyértelműen a világ felépítésével és az előkészítéssel foglalkozik, míg a második epizódban megindulnak az események és a történet elkezd kibontakozni. Chris Evangelista a Slashfilmtől is méltatta a szériát, mondván ugyan olyan varázslatos, mint Jackson trilógiája, ezért újra akarja nézni a filmeket. 

Inkoo Kang a The Washington Post-tól már nem volt ennyire derülátó a sorozattal kapcsolatban és véleménye szerint ugyan gyönyörűen fest az egész, mégis unalmas és nehezen tudja meghatározni, mégis kinek akar megfelelni igazán. Arányaiban azért kevesebb a negatív visszhang, mint a pozitív, szóval reménykedhetünk benne, hogy az Amazon nem cseszte el nagyon. A második évad már hivatalosan is be van rendelve, viszont a készítők sokat tanulhatnak még a visszajelzésekből, csak egy kis nyitottság kell a rajongók részéről, meg normális kommunikáció, mivel a vélemény nélküli pont lehúzás nem vezetne semmi jóra. Ti ránéztek majd egyébként a szériára? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!