A Velencei Filmfesztiválon imádják Brendan Fraser új filmjét

A Velencei Filmfesztiválon imádják Brendan Fraser új filmjét

A Darren Aronofsky rendezésében készült The Whale hatalmas sikert aratott a díszbemutatón. 

Az ezredforduló közkedvelt filmsztárjának számító Brendan Fraser karrierje A múmia: A Sárkánycsászár sírja után hanyatlani kezdett, amit magánéleti problémák, mint például viharos és anyagilag megterhelő válása, illetve édesanyjának elvesztése csak tetézett. A körülmények miatt a színész depresszióba esett, plusz éveket töltött rehabilitációs központokban, hogy helyrehozza az akciófilmek alatt szerzett mozgásszervi sérüléseit. Szerencsére a színész idővel elkezdett talpra állni és apróbb projektekben vállalt munkát, 2019-ben pedig a DC Doom Patrol sorozatában adta hangját Robotmannek, ami újra megnyitotta a kapukat a Hollywoodi stúdiók felé. 

Fraser előtt persze még nagy út áll, hogy visszatérjen az álomgyár csillagai közé, azonban jó úton halad, ráadásul az internet kollektív jóindulatát és szeretetét magának tudhatja, ugyanis rengetegen szívükön viselik a sorsát. Karrierje egyébként most nagy ugrás előtt állhat, köszönhetően Darren Aronofsky rendező The Whale című filmjének, melyben a színész egy depressziós és kényszerevő középiskolai tanárt formál meg, aki megpróbálja rendezni kapcsolatát a Sadie Sink által alakított lányával. Az alkotás premierje a napokban volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon és a vetítés után a közönség ovációval fogadta a színészeket az interjúk során. 

A szaksajtó visszajelzései egyébként megegyeznek abban, hogy Fraser nem csak zseniálisan hozza a karaktert, de szívszorító módon facsarja ki az ember lelkét és az alakítás minimum Oscar-díjat ér. Mindemellett sokan kiemelik, hogy a történet gyönyörű és Aronofsky talán az egyik legjobb művét hozta össze, ami debütálásakor beírja magát a majd filmtörténelembe. A sikerben persze Sadie Sink is sütkérezik, de van is miért, mivel a visszajelzések szerint egyszerűen magával ragadó alakítást nyújtott, ami szintén arany szobrocskát érhet, ha az Akadémiának van egy kis sütnivalója.

A The Whale egyébként előreláthatólag decemberben kerül a mozikba a tengerentúlon, de ha tippelnünk kéne, akkor hazánkba is eljut majd valamelyik forgalmazón keresztül. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk az alkotásra és reméljük, hogy hamarosan egy előzetessel is meglepnek minket a készítők. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!