Emmy-díjat nyert Rév Marcell, magyar operatőr

Emmy-díjat nyert Rév Marcell, magyar operatőr

Az Eufória című sorozat egyik epizódjában nyújtott munkájáért kapja meg ezt a nem akármilyen elismerést a magyar operatőr.

Szeptember 12-én rendezik meg a 74. Emmy-díjátadó gálát, ahol a színészek és sorozatok mellett több más kategóriában is kiosztják a legjobbaknak járó elismeréseket. Az elmúlt hétvégén fantasztikus dolog történt, hiszen a „legjobb művészi és technikai teljesítmények” közé egy magyar operatőrt is beválogattak. Rév Marcell a kiemelkedő operatőri munka egykamerás, egy órás sorozat kategóriájában diadalmaskodott és olyan nagy volumenű ellenfeleknél bizonyult jobbnak, mint a Loki, a Squid Game, a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése és A csodálatos Mrs. Maisel. Az idei évadból a The Theater And Its Double című részében látott fényképezésével sikerült megnyernie ezt a díjat.

„Az Eufória (eredeti cím: Euphoria) egy 2019-ben bemutatott amerikai tinidráma televíziós sorozat, amelyet Sam Levinson készített, az azonos nevű izraeli sorozat alapján, amelyet Ron Leshem, Daphna Levin és Tmira Yardeni készített. A széria a középiskolás diákokat mutatja be, akik megtapasztalják a drogokat a szexet és az erőszakot.”

Tavaly még csak a jelölésig jutott Rév Marcell, egy esztendővel ezelőtt szintén az Eufória szériával érte ezt el, idén viszont már ő bizonyult a legjobbnak ebben a kategóriában. Rajta kívül még például Barack Obama (Our Great National Parks című természetfilm-sorozat narrációja miatt), illetve a néhai Chadwick Boseman Fekete Párducban nyújtott alakítását is posztumusz Emmy-díjjal ismerték el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!