LoL: Négy hős, akivel legyőzheted Noxus kezét

LoL: Négy hős, akivel legyőzheted Noxus kezét

Te is szenvedsz Darius ellen a lane-en? Mutatunk néhány hőst, akikkel könnyebb dolgod lehet ellene.

Természetesen minden hőssel legyőzhető bármelyik champ, de elvitathatatlan, hogy néhányukkal könnyebb dolgunk van. Mivel a 161 hős többé-kevésbé egyedi, a játékstílusukból fakadóan felülkerekedhetnek a másikon. Darius azonban egy olyan hős, aki kifejezetten erős a párharcokban, borzasztóan nehéz ellene megnyerni egy trade-et. Ez így van tíz éve, mióta Noxus keze küzd a dicsőségért az Idézők szurdokában. Nagy burst sebzéssel, lassítással és vérzéssel rendelkezik, miközben a Q képességével (Megtizedelés) hatalmasat gyógyít magán, ha a pengéjével talál el. Ha a közeledbe kerül, nagyon nehéz túlélni a találkozást. Ráadásul jól lehet vele snowballozni akár a late game-ig is, ha fent tudjuk tartani a nyomást a térképen. De akkor mit lehet ellene tenni? Mutatunk néhány hőst, akivel megnyerheted az ösvényfázist, majd a mérkőzést.

Quinn

Darius első számú ellensége a távolság. Azok a hősök, akik tudják tartani tőle a három lépést, előnybe kerülnek. Az egyik ilyen top laner Quinn. Demacia szárnyai a Q és E képessége segítségével messze tud maradni Dariustól, miközben távolról piszkálhatja. Ráadásul végső képessége segítségével gyorsan roamolhat a térképen, amivel további előnyt építhet ki ellenfele ellen. Az op.gg adatai alapján az összes régiót figyelembe véve platinum és afelett 45,1%-ban nyer ellene Darius, tehát erős counterről beszélhetünk nála. Az EUNE szerveren még nagyobb a különbség, ott csak 40,1% Darius győzelmi aránya Quinn ellen.

Vayne

Hasonló okokra vezethető vissza, mint Quinn esetében. Távolról biztonságosan piszkálhatja ellenfelét, miközben Q képességével könnyen elgurulhat a veszély elől, miközben a Megbélyegzéssel ellökheti magától. Ráadásul az Éji vadász skálázódása páratlan, így a késői szakaszban pillanatok alatt elolvasztja Dariust. Az EUNE szerveren nem annyira látványos a különbség, Dariusnak 48,58%-os a win rate-je ellene, azonban globálisan csak 45,38%, amivel Quinn mögött a második a listán.

Kayle

Senki ne lepődjön meg az okokon, bár az előző kettőhöz képest azért mégis van különbség. Kayle-nek ugyanis nehezebb dolga van, ha Dariusnak sikerül behúznia őt. Azonban jó helyezkedéssel sose ér oda hozzá ellenfele a hatodik szint után. Az első hat szinten azonban nagyon óvatosan kell játszani, a közelharci alaptámadásaival és a kevés manájával elég védtelen az Igazságos. Utána már könnyebb, a Lethal Tempo adta range, valamint a W által adott bónusz mozgási sebességgel már könnyebben lehet kite-olni Dariust. Kayle skálázódását pedig talán senkinek sem kell bemutatni, az egyik legjobb a játékban, így minél tovább tart a meccs, előnye annál jobban nő. Ami a győzelmi arányt illeti, Dariusnak ellene EUNE-n 44,25%, globálisan 46,07%, ami mindkét összevetésben harmadik a rangsorban.

Sejuani

A negyedik hős már eltér a többitől, ugyanis nem távolsági champ. Jelenleg aktív tagja a top metának, pedig általában a dzsungelben tűnt föl az Észak dühe. Dariusnak tehetetlen ellene, köszönhetően annak, hogy a passzívja miatt immunis a lassításra, a Q-val pedig tetszés szerint kicsúszhat a harcból, vagy nekironthat ellenfelének, hogy aztán folyamatosan kábítás alatt tartsa. Emellett meglepően nagy sebzése van, miközben tankos, így félelmetes ellenféllé teszi jelenleg. Ez látszik a győzelmi arányon is, Dariusnak ellene globálisan 47,74%, EUNE 45,15%

De kik jöhetnek szóba még?

Röviden mondunk még néhány hőst, akik a számok alapján érvényesülhetnek Darius ellen. EUNE Poppy, Wukong, Dr. Mundo, Vladimir és Jax is jól teljesít ellene, míg globálisan Cassiopeia, Dr. Mundo, Heimerdinger és Wukong hatékony a fentebb felsorolt kvartett mellett, ha Dariusszal találkozik az ösvényen, de tapasztalataink szerint Fiora, Aatrox és Renekton sem vall szégyent.

Te kivel szeretsz ellene játszani? Mi a taktikád, ha Dariusszal vagy, és a fenti hősökkel találkozol?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te kivel szeretsz Darius ellen menni ösvényen?

  • 9 %
  • 64 %
  • 18 %
  • 0 %
  • 9 %
  • 0 %
League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.