LEC: Itt a tavaszi visszavágó, nézd magyarul a nyári döntőt!

LEC: Itt a tavaszi visszavágó, nézd magyarul a nyári döntőt!

Nagyszerűen indította az LEC 2022-es nyári elődöntőjét a Fnatic, de a Rogue remekül válaszolt.

Előzetesen a szakértők legtöbbje "sima" Fnatic győzelmet várt az LEC 2022-es nyári alsó ági döntőjében. Ők nem is tévedhettek volna nagyobbat, ugyanis csak az első összecsapáson tudta érvényesíteni akaratát Európa egyetlen világbajnoka. 0-1 után sorozatban három meccset behúzott a Rogue, így ők küzdhetnek meg a G2 Esports együttesével a nagydöntőben. A finálét magyar nyelven követhetitek 16:00-tól a lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n és az Esport1 YouTube-on!

Rogue vs Fnatic (3-1)

Humanoid egészen elképesztő teljesítményt nyújtott Sylasszel a nyitómérkőzésen, azonban a csehek LoL-legendája ezután alig-alig tudott beleszólni a Bo5 kimenetelébe.

A Rogue nagy feltámadásában a legnagyobb szerepet talán Malrang töltötte be (annak ellenére, hogy a Twitteren még csak jelölést sem kapott, mint a széria MVP-je), ugyanis Trundle választásával sikerült dominálnia a mérkőzések korai szakaszát. A Fnatic oldalán Razork eddig megkérdőjelezhetetlenül a legstabilabb játékosnak számított a rájátszásban, de a vele szemben helyet foglaló koreai dzsungeles megmutatta, hogy miért igazolták le őt Inspired helyére. Az alsó ágon eddig veretlen FNC simán elvérzett, bár Upset mindent megtett scaling lövészeivel (Zeri, Sivir), hogy életben tartsa csapata reményeit. Főleg a negyedik mérkőzés volt az, ahol a leginkább kijött az ötösök közötti különbség. A RGE több mint 17 000 arany előnnyel gálázott a szériát lezáró felvonásban, így Odoamnéék 2022 tavasza után készülhetnek egy újabb fináléra.

A G2 Esports egyszer már megverte a Rogue-ot ebben a playoffban, méghozzá sima 3-0-ra. Óriási meglepetés lenne, ha nem a címvédő nyerné meg az idei év utolsó LEC-párharcát. Flakked és Targamas megmutatta, hogy képesek szokatlan választásokkal is (Seraphine + Senna) szétzúzni az ellenállást, így egy nagy stratégiai harcra lehet számítani a Szurdokon belül és kívül egyaránt. A Rogue továbbra is első bajnoki trófeájára hajt, azonban eddig mindig megremegett a kezük, amikor már karnyújtásra voltak a hőn áhított céltól.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri meg a finálét?