Hirdetés

Hardver: Világrekordot döntött az AMD Ryzen 9 7950X-processzor

A legerősebb Ryzen 7000-es chip remekül teljesített a tesztek során.

Hirdetés

2022 augusztusában jelentette be az AMD, hogy hamarosan érkeznek a Zen 4 alapokon nyugvó Ryzen 7000-es processzorok. A széria legerősebb darabjának órajelét 5,7 GHz-ben határozta meg a gyártó, de a túlhajtásra szakosodott profiknak ez a szám nem jelent semmit. Szereztek a hivatalos megjelenés előtt egy Ryzen 9 7950X-es modellt, majd 5,85 GHz-ig húzták, igaz csak két magon. TUM_APISAK azonban észrevette, hogy valaki az összes magon összehozta az 5,8 GHz-es órajelet, ami új CPU-Z benchmark rekordnak számít.

Az AMD saját OC csapata szintén szeretett volna maradandót alkotni, ezért szokványos folyadékalapú hűtést engedtek a zászlóshajó processzorra, majd elindították a teszteket. Cinebench R15-ben 5,5 GHz-et sikerült kipréselni a hardverből, 7-Zipben 5,45 GHz-ig tudták pörgetni a számlálót. Az átlagosnak mondható hűtési megoldások ellenére sikerült remek eredményt elérni a gyári teamnek, ami mutatja, hogy az új Ryzen 9 7950X kifejezetten azoknak készült, akik szeretnék a maximálisnál is többet kipréselniük a számítógépükből. 

Az új Ryzenek 2022. szeptember 27-én érkeznek meg a boltok polcaira, ami már nincs messze. A probléma, hogy elképesztően drágán lehet majd beszerezni a legerősebb CPU-kat, főleg ilyen forint-dollár árfolyam mellett. A csúcsot jelentő AMD Ryzen 9 7950X 699 dollárról indul az Egyesült Államokban, Magyarországon ezért ne lepődjetek meg, ha a nagyjából 350 000 - 400 000 forintot elkérnek majd értük. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!Hirdetés

AMD vagy Intel processzorod van?

Hirdetés