James Earl Jones visszalép Darth Vader szinkronizálásától

James Earl Jones visszalép Darth Vader szinkronizálásától

Az idős színész azonban hozzájárult, hogy felhasználják hangját a karakter életben tartásához. 

2022-ben igencsak jó dolga van a Star Wars rajongóknak, ugyanis a Disney sorozatok hadával igyekszik kiszolgálni a franchise iránti igényeket. Első körben ugye a Boba Fett könyve nyitotta az évet, ezt követően pedig májusban Ewan McGregor visszatért Obi-Wan Kenobi karakteréhez, pár napja meg elindult az Andor című alkotás, ami a Lázadók Szövetségének megalakulásához vezető véres és mocskos utat mutatja be. 

Sajnos azonban nemrég szomorú hír érkezett a messzi-messzi galaxis rajongóinak, ugyanis James Earl Jones hivatalosan is bejelentette, hogy visszalép a legendás Darth Vader szinkronizálásától. A 91 éves színész először 1977-ben adta hangját a karakternek és az elmúlt több mint 45 évben majdnem minden filmben és sorozatban ő keltette életre a Sith nagyurat. 

Öröm az ürömben, hogy Jones aláírt egy szerződést a Disney-vel, miszerint a stúdió felhasználhatja az eddig felvett hanganyagokat, hogy mesterséges intelligencia segítségével a jövőben is eredeti hangján tudják megszólaltatni Vadert. A feladatért egy Ukrán stúdió felel, akik korábban Luke Skywalker hangján is dolgoztak a Boba Fett könyve sorozathoz. Nagyon sajnáljuk egyébként, hogy a színész visszavonul a karaktertől, viszont minden jót és jó pihenést kívánunk neki, plusz köszönjük a sok éves munkát! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!