EU Masters: Elfogytak a szavak Bluerzorra, hol van már az az LEC-szerződés?!

EU Masters: Elfogytak a szavak Bluerzorra, hol van már az az LEC-szerződés?!

A történelem során először ülhetett fel az ERL-régió trónjára a Team Heretics.

Az egész hazai LoL-közösség egy emberként szurkolt Subicz "Bluerzor" Dánielnek, a legmagasabban rangsorolt magyar dzsungelesnek. A 2022-es Amazon European Masters nyári fináléjában a spanyol bajnok és a francia liga ezüstérmese csapott össze, azonban csak egyikőjük örülhetett a trófeának. Hiába nem veszített a döntőig egyetlen mérkőzést sem a Team BDS Academy, a Heretics jött, látott és vérrel-verítékkel, de beledöngölte a Szurdokba ellenfelét

Team Heretics vs Team BDS Academy (3-2)

Fantasztikus formában indította a szériát az LVP SL nyáron megkoronázott királya, Bluerzor megkapta azt a Wukongot, amellyel az elmúlt hetekben már többször bizonyította, hogy konkrétan bármire képes. Ha kell ledarálja a carryket, ha szükség van rá, akkor flankel egyet. A Senna + Seraphine alsó ösvényes páros alaposan meglepte Crowniéket, akik végig futottak az eredmény után. A 27 percet épp csak átlépte a számláló, már dőlt is a franciák Nexusa. A folytatásban megérkezett a szériába a papíron erősebb együttes, azonban Reeker Azirja egyedül nem csinált nyarat. A magyar dzsungeles Baront lopott, majd a homályból pörgette meg a Ciklont a végjátékban, így a második felvonás után már 2-0-t mutatott az eredményjelző.

A szakadék szélére került a Team BDS Academy, de harmadjára már nem maradtak alul a Bo5-ben. Sheo Poppyja jól muzsikált, Jackspektra ezúttal nem tudta kihozni Lucianjéből a maximumot. A HRTS nagyot küzdött, de a csapatharcokban hiányzott a sebzés a karaktereikből, valamint ezúttal Bluerzor Jarvanja sem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket. A negyedik összecsapáson jól kezdett a hátrányban lévő ötös, de egy remek felső ösvényes harc után máris visszajöttek a mérkőzésre iBóék. Végig mentek az 1-1-es cserék, azonban szép lassan átvette az irányítást az Idézők szurdoka felett a BDSA, köszönhetően Adam Gnarjának. A Baront a 26. percben behúzták Sheóék, nem sokkal később már a Silver Scrapesre "jammelhettek". 

Egy szörnyű dive-val indított a HRTS, azonban sikerült megnyugodniuk Bluerzoréknak, így lelassították annyira a mérkőzést, hogy ne nyíljon tovább a két klub közötti olló. A Szurdok Hírnöke segítségével bedöntötték iBóék topon az első tornyot, a 11. percben sőt még Adamet is elkapták. Ennek köszönhetően máris a spanyolok voltak helyzeti előnyben, de a sárkányokat szépen stackelték Sheóék. A 21. percben remekül hívta meg a Baron Nashort a Heretics, így tovább növelték előnyüket a jövőre már LEC-ben harcoló együttes tagjai. A percek pörögtek, a második Nashort belopta a BDSA, így semmi sem dőlt el még a középső szakasz végéig. De a végjátékban nem volt kérdés, csak egy ötös volt ott fejben igazán. A harmadik Baronnal sikerült befejeznie a meccset a spanyol bajnoknak, így a történelem során először felülhetett az EUM-trónra egy magyar idéző!

A cseresznye a tejszínhab tetején nem volt más, mint Bluerzor MVP címe. A magyar dzsungelest választották a döntő legértékesebb játékosának, ami akár az utolsó lépcsőfokot is jelentheti számára az LEC felé vezető nagyon hosszú és akadályokkal teli úton. #TEAMZOR

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!