Így fest a Fekete Párduc film mutáns főellensége

Így fest a Fekete Párduc film mutáns főellensége

Új képen csodálhatjuk meg az új film főgonoszát.

Novemberben világszerte mozikba kerül a Black Panter (Fekete Párduc) második része és kiderült ki lesz Wakanda nagy ellenfele a történetben. A régóta várt folytatás egyik nagy kérdése, hogy ki töltheti be a T'Challa (Chadwick Boseman) után támadt űrt, illetve arra is sokan kíváncsian vártak, hogy ki lesz a főellenség.

Erre most választ adott Tenoch Huerta, mexikói színész (Örök tisztogatás és a Tigrisek nem félnek című filmekben láthattuk őt korábban), aki Namort alakítja majd a filmben és az Empire-nek adott interjújában megerősítette, hogy karaktere mutáns lesz. Namor egyébként 1939 októberében mutatkozott be először a Marvel képregényekben, ahol szintén a mutánsokat erősíti. Namor egy fejlett civilizáció vezetője, aki gyakran összetűzésbe keveredett Black Pantherrel a képregényekben, így nem véletlen, hogy végül őt választották a második részre. Ryan Coogler alkotása ismét egy új világba vezeti be a nézőket: Wakanda mellett Namor révén a hullámok alá is betekintést enged a rendező. Coogler szerint a két karakter közötti ellentét és kontraszt egyszerűen kirívó a képregényekben, ezért Namor egy álomantagonista.

A filmben látott karaktert Mezoamerika kultúrája és történelme ihletett, árult el néhány részletet Huerta:

„Alapul vehetjük Atlantiszt a görög mítoszból, vagy alkalmazkodhatunk egy igazi kultúrához. Ebben a történetben nem Atlantisz, hanem Talocan uralkodója lesz Namor, aki felszínre emelkedik, hogy kérdőjre vonja T’Challa-t, hiszen döntésének következményei – Wakanda felfedése – veszélybe sodorja Talocant is. Népének pedig lépéseket kell tennie, hogy megvédje magát.”

Ez pedig azért fontos, mert ezzel végérvényesen felvezethetik az X-men és a többi mutáns csatlakozását az MCU-hoz. Ne felejtsük el, hogy korábban a Doctor Strange az őrület multiverzumában már felbukkant X Professzor, illetve kiderült Ms. Marvelről is, hogy mutáns. A She-Hulk sorozatban pedig volt egy Wolverine utalás is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te moziban nézed a Black Panther - Wakanda Forever filmet?

  • 11 %
  • 56 %
  • 33 %