Hardver: Videón, ahogy sima vízzel mossák a bányászok a videokártyákat

Hardver: Videón, ahogy sima vízzel mossák a bányászok a videokártyákat

Az Ethereum egyesítés után felpezsdült a használt videokártyák piaca.

Aki kicsit is jobban érdeklődik a másodkézből beszerezhető hardverek iránt, annak kifejezetten izgalmasan teltek az elmúlt hetek. Az Ethereum egyesítés után megszűnt annak a lehetősége, hogy videokártyákkal bányászható legyen ez a kriptovaluta, így beköszönthet átmenetileg egy "zöldebb korszak". A minerek többsége el is kezdte kiszórni a rigeket a használtpiacra, ahol nagyon olcsón lehet most lecsapni ezekre az alkatrészekre. A Proof-of-Stake rendszerre való átállás nyertesei lehetnek a gamerek, akik már évek óta arra várnak, hogy megfizethető áron szerezzenek be olyan videokártyákat, amelyekkel kifejezetten a videójátékozás a cél. Aki nem szeretne a zsebébe nyúlni, annak mindig is opció volt a már korábban használt GPU-k megvásárlása, de ezek az adásvételek mindig kockázattal járnak. Csak nézzétek meg az alábbi videót, ahol vietnami bányászok takarítják sima vízzel a riget.

Óriási rizikót vállal, aki hasonló módszerrel szeretné tisztává varázsolni a kütyüit. A tökéletes kiszárítás elérése nem egyszerű feladat, ami kockázatos minden elektromos eszköz esetében. Ez csak az egyik tényező, azonban figyelni kell még a sima csapvízben található ásványi anyagokra, a vízkövesedésre, a rozsdásodásra. Ioncserélt vízzel már egy fokkal érthetőbb lehet ez a folyamat, de akkor sem kell ezt az utat választani. Ha mindenképpen tisztítani szeretnétek a hardvereiteket, akkor használjatok kis mennyiségben magas százalékfokú alkoholt, esetleg kémiailag tiszta vizet.

Nemcsak felhasználói, hanem vásárlói oldalról is érdemes utánajárni annak, hogy milyen tisztítást kapnak a hardverek. Egy használt termék esetében az eladó szavahihetőségén, valamint az alapos vizsgálaton múlik az, hogy jó minőségű termék kerül a kezetekbe. Megérheti bányászatra használt eszközöket vásárolni gaming céljából, de az olcsósággal arányos a rövidebb élettartam, amit sosem szabad elfelejteni.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!