TFT Uncharted Realms - A legjobb metakompozíciók

A 7.5 legjobb meta kompozíció, ha kell egy kis segítség a rankedhez.

A Mid-set már egy ideje kinn van és úgy néz ki, hogy a meta is kezdi megtalálni magát. Már tudjuk, hogy mi erős, mit érdemes hanyagolni és az is megvan, hogy a különböző kompozíciók ellen mit kell építeni. Ebben a cikkben a legjobbakat hozzuk fel, pozicionálással, pontos csaptleosztással és persze tárgyakkal. A győzelmi százalékokat és adatok a Mobalytics oldaláról származnak.

Guild Xayah 2.0

Ez az összeállítás már gyakorlatilag 7-es szett kezdete óta itt van velünk. Volt úgy, hogy Xayah kicsit gyenge volt és a fókusz inkább a Shyvana carry oldalra került. Anno nerfelni kellett a Ragewing szinergiát, mert az onnan jövő Omnivamp túl erős volt. Viszont, a 7.5 után az egész megint a legjobbak közé került. Most, hogy a fokozat 2 figuránként erősödik az egész sokkal erősebb lett. Nyilván a carry tárgyak Xayah zsebében landol (Rageblade, GS és Last Whisper), de másodlagos szerepben Shyv is sokat tesz a csapat sebzéséhez. (Spark és Morello). 

Aqua Mages

Ha sikerül kikapni hamar a Lagoon-t és relatíve korán tudjuk megindítani a stack termelést akkor az egész történet iszonyatosan erőssé válik. Nyilván ehhez kell egy stabil korai játék, de egy kettes szintű tank Sylas az első sorban, egy Sohm és egy Nilah meglepőan gyorsan stabilizálj a játék közepét. A sárkányunk tárgyai láthatóan elég specifikusak és még azt sem mondhatjuk, hogy iszonyatosan könnyű lenne összepakolni. Viszont a komponensek amiket a szinergia miatt kapunk, kb. garantálják, hogy meglesz, amire szükség van.

Pool Party

Ez a felépítés a legendás trió vállain nyugszik. Pantheon egyszerre üt embereseket és csökkenti a gyógyítást az ellenfelein. Seraphine folyamatosan sebez, de sokkal fontosabb, hogy ezzel egyidőben olyan pajzsokat osztogat, hogy az néha hihetetlen. Ha pedig ez nem elég, akkor Graves gyakorlatilag másodpercek alatt pusztít el mindenkit, ha megfelelő tárgyakat pakolunk rá. A kompozíció alapból jól működik a mid game során, ha megvan az alap, akkor a top4 szinte garantált. Az első hely már nem olyan tuti, de egy Seraphine 3 az egészet megoldja. Ott akkora az ugrás a pajzsokkal kapcsolatban, hogy az egységek 'elfelejtenek' meghalni.

Age of Dragons

Amikor bejelentették, hogy változik a Dragon Trait, akkor tudtuk, hogy a vertikális sárkányokkal teli kompozíció nagyot mehet. Az elvárások pedig be is jöttek. Terra miatt van három hex, ami megvédi a legfontosabb figuráinkat, nem mellesleg olyan tankot lehet belőle építeni, hogy figura legyen a talpán, aki át tud rajta jönni. Shyvana nyilván nagyon rendben van és a CC mellett még arra is jó, hogy megpuhítsa nekünk az ellenfelet. Ha pedig mindenki elsütötte a képességét, akkor Ao Shin befejezi a kört, ha minden jól megy.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!