„Volt egy jó sztorim, de...” – kiderült megvalósulhat-e az Alien 5 mozifilm

„Volt egy jó sztorim, de...” – kiderült megvalósulhat-e az Alien 5 mozifilm

Előkészületi fázisban van néhány Alien projekt, de egyik sem az, amerre mindannyian várunk.

Ki gondolta volna, hogy a Disney által is forgalmazott Prey újjáéleszti a Predator franchiset – egyesek szerint inkább a földbe döngölte, de a nagy általánosságot nézve a pontszámok alapján kedvelik a kritikusok és a nézők is. Ez a siker pedig egyből beindította egy másik franchise rajongóinak fantáziáját, mikor és hogyan térhet vissza az Alien mozifilm vajon a következő években. Egyesek még mindig arra várnak, hogy Neill Blomkamp Alien 5 című filmje végre elkészüljön Sigourney Weaverrel – aki Ellen Ripley szerepében térne újfent vissza –, viszont úgy tűnik, hogy a legújabb hírek nem túl biztatóak.

Alapvetően már az 1997-es Alien 4 után tervben volt az ötödik epizód és bár a végére jócskán esett a minősége a filmeknek, még így is sokan biztosra vették, hogy előbb utóbb folytatódik a történet. Mostanáig azonban nem sikerült egyetlen filmet sem a tető alá hozni, ráadásul most egy újabb tényező hátráltatja az ötödik epizód megszületését. Az Alien franchise jogai ugyanis a Foxtól a Disney-hez kerültek. A két cég egyesülését követően az utóbbi óriás vállalat számos népszerű franchise-t jogait is megkaparintotta egyébként, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyiknél új éra kezdődik. Bár még mindig szó esik arról, hogy Ridley Scott végre befejezi az Alien előzmény-trilógiáját, és egy új önálló film érkezik Fede Alvareztől (20th Century Studios), úgy tűnik, hogy az FX szállítja a következő Alien sztorit, méghozzá tévésorozat formájában. John Landgraf, az FX fejese szerint ez a sorozat lesz az első a franchise-ban – figyelmen kívül hagyva az Alien vs Predator filmeket –, amely 2092-ben játszódik majd és elhozza a Xenomorphokat a Földre.

"Az Alien sorozat még Ripley előtt játszódik. Ez lesz az „Alien franchise legelső története”, amely a Földön, tehát a mi bolygónkon játszódik, ennek a századnak a vége felé, amelyben jelenleg vagyunk – körülbelül 70 év múlva. Ripley nem lesz benne, és más karakterek sem az eddig megismertek közül – magán az idegenen kívül.”

Ennek ellenére Walter Hill producer nemrégiben a The Hollywood Reporternek adott interjújában a Blomkamp-féle Alien 5 esetleges elkészítésének lehetőségéről mesélt. Sajnos azonban nem szolgált jó hírrel:

„Néhány évvel ezelőtt volt egy jó sztorim Ripley-vel és még Sigourney is benne lett volna, de akkor még a Foxnál voltak a jogok. A Disney döntéshozói viszont jelenleg úgy nyilatkoztak a dologról, hogy nem igazán érdeklődnek egy ilyen projekt iránt.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülnél neki, ha összejönne az Alien 5?

  • 71 %
  • 14 %
  • 0 %
  • 14 %