Több ízben is bántották a Stranger Things sztárját a bőre színe miatt

Több ízben is bántották a Stranger Things sztárját a bőre színe miatt

Hihetetlen történeteket mesélt el a fiatal színész és úgy tűnik nem volt könnyű számára ezeket feldolgozni.

Hatalmas rajongótáborra tett szert a 2016-ban útjára indult Stranger Things sorozat, azonban hiába örvendenek hatalmas népszerűségnek a produkció és ezáltal főszereplők, van bizony árnyoldala is egyesek számára a szereplést illetően.

A Stranger Things egyik sztárja, Caleb McLaughlin arról számot be, hogy komoly rasszizmussal szembesült a rajongók részéről. A Lucas Sinclairt alakító 20 éves férfit arról kérdezték, hogyan birkózott meg azzal, hogy egyike a kevés fekete szereplőknek a Netflix szériájában.

A válasza az volt, hogy egyes rajongók bánásmódja nagyon megviselte őt.

„A legelső Comic-Conon például néhányan nem álltak be az én soromba, mert fekete vagyok.”

Caleb, aki 14 évesen csatlakozott a Stranger Things-hez, egyike az öt eredeti főszereplőnek, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp és Millie Bobby Brown mellett. A többi szereplőnek több Instagram-követője van, mint Calebnek (azért neki is van instán például 15 millió követője, bár tény a többiekhez képest ez jóval kevesebb), de ennek igazából szintén a bőre színe az oka.

”Miért én vagyok a legkevésbé kedvelt karakter? Miért nincsen annyi követőm? Ugyanabban a [műsorban] veszek részt, mint a többiek... De akkor a szüleim azt mondták erre: Tudod, ez a szomorú igazság, de ez azért van, mert te vagy a fekete gyerek vagy a sorozatban.”

Azzal folytatta történetét Caleb, hogy az emberek elkerülték őt a széria indulását követő összejöveteleken és azt mondták neki, hogy azért sem kedvelik őt „mert gonosz volt Elevennel”, utalva Lucas ellenséges viselkedésére Millie Bobby Brown karakterével szemben az első évadban.

„Még most is vannak, akik nem követnek, vagy nem támogatnak, mert fekete vagyok. A tengerentúlon néha nagyon érezni a rasszizmust, illetve a fanatizmust. Néha nehéz beszélni róla és az emberekkel megértetni ezt, de fiatalabb koromban ez határozottan nagy és rossz hatással volt rám.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!