LoL x Worlds: Legjobb felső ösvényes hősök a jelenlegi metában

Kifejezetten izgalmasan alakul a topos meta a jelenleg is zajló League of Legends-világbajnokságon.

Négy mérkőzésnapon túl vannak már a 2022-es Worlds Play-In szakaszában szereplő játékosok és csapatok, így kezd körvonalazódni az a meta, amelyben a további mérkőzéseket játsszák majd az év legnagyobb LoL tornáján. A tankosabb karakterek kicsit háttérbe szorultak, előtérbe kerültek a bruiserek, vagyis azok a hősök, amelyekkel egyszerre lehet tankolni és sebzést kiosztani a frontvonalban. Ha összehasonlítjátok a világverseny és a Platinum feletti Solo Queue leghatékonyabb választásait, akkor felfedezhettek párhuzamokat. Az alábbiakban azt a három karaktert találjátok meg, amellyel a legjobb eredményeket érik el az egyéni rangsorolt játékmódban harcoló idézők a magasabb ELO-ban.

Darius - 51,44%-os győzelmi és 28,11%-os tiltási arány

A térkép felső részének egyik legdominánsabb hősével könnyedén le lehet bontani a tankokat, de igazából minden ellenféllel szemben van keresnivalója. Teemo, Gnar, Kennen és Jayce, vagyis a távolsági alaptámadásokkal rendelkező hősök egész jól tudják tartani az ösvényt a hatalmas bárdot pörgető noxusi ellen, de egy elhibázott lépés, aztán már durran is a Ghost, ami elől nem igazán lehet elmenkülni. Egy elképesztően hatékony és szórakoztató toposról van szó, azonban nagyon érzékeny a cc-kre, főleg a lassításra.

Olaf - 52,71%-os győzelmi és 2,66%-os választási arány

Viszonylag kevesen szavaznak bizalmat a vikingnek, pedig Adam óta mindenki tudja, hogy kiválóan megállja a helyét ebben a szerepkörben is. Dariushoz hasonlóan képes arra, hogy őrült módjára bedobja magát a harcok közepébe, egy carrynek gyakorlatilag lehetetlen a menekülés előle. A Ragnarök alatt megállíthatatlan, azonban viszonylag könnyedén lehet kite-olni, mivel egyenes vonalú, egyenletes mozgás a fő fegyvere. A mobilisabb karakterek csak legyintenek arra, ha vérben forgó szemekkel üldözi őket egy Olaf, ezért, valamint a hard cc hiánya miatt nem találkozhattatok még vele a Worldsön.

Aatrox - 51,1%-os győzelmi, 16,45%-os választási és 34,04%-os tiltási arány

A 2022-es League of Legends-világbajnokság egyetlen olyan karaktere, amelyet az eddig összes mérkőzésen tiltottak vagy választottak. Győzelmi aránya egészen elképesztő, 19 mérkőzésből 14 alkalommal az a csapat diadalmaskodott, amelyik megszavazta a bizalmat a Darkin pengével hadonászó harcosnak. Solo Queue-ban kicsit gyengébb győzelmi mutatót tud felmutatni, de hatalmas népszerűsége miatt megkerülhetetlen szereplője a metának. Több build is működik rá, de a leghatékonyabb talán az, amelyik az Eclipse-Black Cleaver - Death's Dance trióra épít.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.