A House of the Dragon nézői felháborodtak a sötét jelenetek miatt, de az HBO bevédi sorozatot

A House of the Dragon nézői felháborodtak a sötét jelenetek miatt, de az HBO bevédi sorozatot

Nevezhetnénk ezt a rajongók szemszögéből a sorozat legsötétebb órájának is.

Elég sokaknak lehetett déjà vu érzésük az HBO Max által sugárzott House of the Dragon hetedik epizódjának láttán, hiszen jó néhány jelenet olyan sötétre sikeredett, amire a Game of Thrones kapcsán már volt példa. Ez a megoldás a készítők részéről sajnos eléggé élvezhetetlenné varázsolja az egyes szituációkat, de akadt olyan példa is, hogy egy egész epizód eltűnt a sötétben. Talán mindenki emlékszik még a The Long Night részben "látott" csatajelenetre, mert azt egy az egyben elrontottál ezzel a módszerrel. Milyen érdekes egyébként, hogy azt és a House of the Dragon 7. részét is az Emmy-díjas Miguel Sapochnik rendezte.

Ettől függetlenül még sok rajongó a Twitteren fejezte ki csalódottságát a túl sötét jelenetek miatt, viszont az HBO védelmébe vette a sorozatot és válaszolt a negatív hangvételű posztokra, mert szerintük ez szándékos kreatív döntés volt a rendező részéről. Azért volt, aki túlzásba vitte a dolgot és egyenesen azt kérte, hogy a forgalmazónak írásban kell bocsánatot kérnie a sötét epizód miatt.

„Nagyra értékeljük, hogy megosztotta véleményét a House of the Dragon 7. epizódjának éjszakai jelenetével kapcsolatban, amely túlságosan is sötét az otthoni képernyőkön. A jelenet tompított megvilágítása szándékos kreatív döntés volt.”

Sok rajongó azt állította, hogy ez a rész nézhetetlen, mert a képernyő egyszerűen túl sötét. A Ringer írója és műsorvezetője, Joanna Robinson megpróbálta figyelmeztetni a rajongókat még az új rész megnézése előtt, hogy érdemes beállítani a tévéket és monitorokat, hogy a képernyők egy kicsit világosabbak legyenek, illetve hozzátette, hogy zárt függönyök vagy lehúzott redőnyök mellett érdemes megtekinteni hetedik epizódot, különben sok mindenről lemaradunk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!