Hirdetés

Sétapálcának is alkalmas billentyűzetet terveztek a Google japán fejlesztői

Gyakorlatilag létrehoztak egy billentyűzetből álló „zongorát”.

Esport1 Podcast

Tekintsünk a jövőbe: 2023-as előszezon és LEC legizgalmasabb változtatásai

Három nagy területen történtek változtatások a League of Legends világában. Megérkezett a szerverekre a 2023-as előszezon, változik jövőre az LEC formátuma, valamint megnyitott az átigazolási piac!

Hirdetés

A Google egy olyan új billentyűzetet adott ki, amely teljes mértékben egyedi dizájnnal rendelkezik, emellett abszolút ergonomikus kialakítású. Legalábbis a cég fejlesztőinek állítása szerint. Nem egy hagyományos klaviatúráról van szó, mivel ahelyett, hogy a billentyűket egymás alá, sorokba csoportosították volna, mint ahogyan azt megszoktuk, ezen a periférián minden egyes betű egy sorba került, méghozzá balról jobbra haladva. Így hoztak létre egy 1,65 méter hosszú, pálca alakú billentyűzetet.

Nem könnyű elképzelni, ugye? Nem is kell, hiszen a Google Japán fejlesztői egy videóban mutatták be az új terméket:

Érdekes, hogy a szakemberek szerint könnyebb ezen a klaviatúrán megtalálni az ember számára a megfelelő betűt, mert állításuk szerint csak egy tengely mentén kell nézelődni a kettő helyett. Ez az új periféria nemcsak billentyűzetként, hanem egy nagyon praktikus botként is szolgálhat, amely sokféle forgatókönyv esetén lehet hasznos. Mondjuk ki akarná másra használni a billentyűzetet, mintsem egy gépre dugva írni vele? A magyarázatot követően minden világos lesz:

A GBoard pálca leírása szerint ugyanis ez a „bot” elég széles ahhoz, hogy egy macska átsétáljon rajta, de a nagy előnye mégis az ebben az esetben, hogy a macska sokkal kisebb valószínűséggel szundikál majd ezen a hosszú eszközön, mint egy hagyományos billentyűzeten. Emellett a formája miatt sokkal könnyebben tisztítható, hiszen gyakorlatilag egyetlen mozdulattal tisztává lehet varázsolni. A hosszúságát illetően akár három pólót is elbír, ha mindkét végén kitámasztják, de ha valaki elég bátor, akkor sétabotként is használhatja, ahogyan az a videóban is látható.

A turpisság a bemutatóban pedig az, hogy a Google nem árulja ezt a terméket a nagyközönség számára, szimplán csak feltöltötték a tervrajzát a Githubba, így bárki elkészítheti otthon egy 3D-s nyomtató segítségével. Végülis tényleg szinte mindenre alkalmas, kivéve egyetlen dolgot, játszani ezzel biztosan nem nagyon fog tudni senki.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!