Worlds 2022: Könnyek a színpadon, ma összecsap Amerika és Európa a főtábláért

Worlds 2022: Könnyek a színpadon, ma összecsap Amerika és Európa a főtábláért

Az évek és a rutin diadalmaskodott az Idézők szurdokában, két Bo5 van már csak hátra a 2022-es Worlds Play-In szakaszából.

Tegnap este elérkezett a 2022-es League of Legends-világbajnokság az egyenes kieséses szakaszhoz, legalábbis ami a Play-Int érinti. Az első Bo5-ös szériában a MAD Lions és a SAIGON BUFFALO ESPORTS, a másodikban a LOUD és a DetonatioN FocusMe csapott össze a Riftben. Végül mind a két széria ugyanolyan végeredménnyel zárult, így a győztesek már készülhetnek a szezon talán legfontosabb három győzelemig tartó szettjére. Ma 20:00-tól eldől, hogy melyik lesz az a két együttes, amelyik csatlakozik a Fnatichoz, a DRX-hez, valamint az alapból főtáblára bejutó szervezetekhez. A mai nap mérkőzéseit lolesports.com oldalán követhetitek, ahol értékes dropok várnak rátok!

MAD Lions vs SAIGON BUFFALO ESPORTS (3-1)

Gnarmuttal indított az LEC nyári alapszakaszának ezüstérmese, azonban nem a török felső ösvényesről szólt a nyitány. Elyoya és Nisqy párosa abszolút dominálni tudott a Szurdokban, így majdnem 32 perc alatt magához ragadta az előnyt a MAD. A folytatásban jött a futás, a Seraphine pick UNF0RGIVENnek egyáltalán nem jött be. Az egyenlítés után kellett valami csavar botra, előhúzta a fiatal lövész a kalapból Varust, amivel sorozatban két mérkőzésen tudott jó teljesítményt nyújtani. A Shogun-show elmaradt, a SGB ezúttal nem élte túl a csoportkört (az MSI-on sikerült nekik), hiába voltak kifejezetten üde színfoltjai a tornának.

LOUD vs DetonatioN FocusMe (1-3)

Jóval fordulatosabb szériát hozott a brazil-japán rangadó. Már rögtön az első mérkőzésen megdőlt a Play-In rekord, ugyanis 12 másodperc híján 45 percig gyepálták egymást a játékosok. Végül Robo Olafja indult be úgy, hogy arra nem tudott reagálni Yaharong és Yutapon, hiába volt a DFM két carryjének brutális sebzése. A folytatásban pickelt a LOUD egy Seraphine-t, ami már az előző szériában sem tudott igazán kibontakozni. Itt ismét ezt láthattátok, így kiegyenlített a DFM. A harmadik meccsen Baron Nashort, Pokoli lelket, valamint Rift Heraldot húzott be az LLL, de hiába a rengeteg célpont, egy elhibázott makroszintű döntés után 2 perc alatt befejezték a mérkőzést Eviék. 1-2-nél szétesett fejben a CBLOL bajnoka, így az LJL gigásza húzta be a szériát. Hiába szurkolt nekik az arénában rengeteg ember, nem jött össze a bravúr tinownséknak, akik könnyeikkel küszködve hajoltak meg a rajongók előtt.

Worlds 2022 - Play-In - 6. meccsnap menetrendje

20:00 - Evil Geniuses vs MAD Lions

~00:00 - Royal Never Give Up vs DetonatioN FocusMe

A második szériában óriási meglepetés lenne, ha nem söpréssel küldené haza a japánokat az MSI-címvédő. Az elsőben viszont tényleg bármi megtörténhet. Elyoya és Inspired abszolút csúcsformában pörgött eddig minden összecsapáson, de nem kell féltelni jojopyunt és Nisqyt sem. A top és a bot mintha elmaradna teljesítményben a többi szerepkörtől, de pont ezért kötelező majd figyelni ezeket az ösvényeket. Ne felejtsétek el Pick'Emben megtenni a mai tippeket, erre az első mérkőzés kezdetéig van lehetőségetek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a MAD Lions vagy az Evil Geniuses jut a főtáblára?

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.