LoL: Történelmi vereséget mértek az Oroszlánokra, nagyot küzdöttek a japánok

LoL: Történelmi vereséget mértek az Oroszlánokra, nagyot küzdöttek a japánok

Elképesztő dominanciát láthattatok az LCS bronzérmesétől.

Egész Európa és Észak-Amerika árgus szemekkel figyelte, hogy mire megy egymással az Idézők szurdokában a MAD Lions és az Evil Geniuses. Az EU vs NA rangadója végül mellőzött minden izgalmat, nem úgy a DetonatioN FocusMe és a Royal Never Give Up Bo5-ös szériája. A 2022-es Worldsön most két nap pihenő következik a csapatok számára, majd október 7-én magyar idő szerint 23:00-tól folytatódnak az események. Következnek a főtábla csoportkörei, ahol a legnagyobb gigászokat követhetitek élőben, magyar nyelven minden este, éjjel és hajnalban!

Evil Geniuses vs MAD Lions (3-0)

A MAD Lions úgy jutott ki a 2022-es League of Legends-világbajnokságra, hogy az év során egyetlen egy Bo5-öt sem volt képes megnyerni. Ilyen előjelek mellett lehetett aggódni a rajongóknak az EG elleni széria előtt, mivel Inspiredék kifejezetten jó formában érkeztek erre az összecsapásra. A félelem végül megalapozottnak bizonyult, mivel brutálisan nagy ütésekkel küldték padlóra a kétszeres LEC-győztest. Az alábbiak alátámasztják azt, hogy miért lehet ezt a vereséget tényleg történelminek tekinteni.

  • Ez volt az első alkalom, hogy az Evil Geniuses legyőzött egy LEC-csapatot 2022-ben (eddig 0-7 volt a mérlegük EU ellen)
  • Az MSI-ok/Worldsök történetében az LEC 6-0-ra állt Bo5-ös szériákban az LCS ellen, ez módosult 6-1-re
  • Ez volt a történelem során az első alkalom, hogy egy major régió együttese nem jutott ki a Play-Inből

Royal Never Give Up vs DetonatioN FocusMe (3-1)

Senki sem számított arra, hogy a japán rekorder megnehezítheti az MSI-címvédő dolgát, azonban ők nem is tévedhettek volna nagyobbat. Yone middel és Kennen toppal érkezett az első két felvonásra a DFM, amelyekből egyet el tudtak hozni. Evi hüvelykujjai mutatták, hogy nem lesz egyszerű dolga az RNG-nek ebben a Bo5-ben. Hiába a jó start, szép lassan kiismerte ellenfelét a kínai negyedik helyezett, ami megpecsételte Yutaponék sorsát. A negyedik meccsre teljesen szétestek fejben a DFM-esek, de így is megmutatták, hogy sosem szabad őket félvállról menni még a legnagyobb és legsikeresebb kluboknak sem.

Az EG és az RNG továbbjutásával kialakultak a főtábla csoportjainak beosztásai. Mindenképpen kövessétek figyelemmel az összes Bo1-et, mivel a képernyőn olyan világsztárok megmozdulásai után kereshetitek az állatokat, mint Chovy, knight, Faker, Canyon, caPs és Jensen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt az EG legjobb játékosa a MAD ellen?