Betegsége sem tartotta vissza: Michael J Fox és Christopher Lloyd újra találkoztak

Betegsége sem tartotta vissza: Michael J Fox és Christopher Lloyd újra találkoztak

A Vissza a jövőbe sztárjai a New York Comic-Con 2022-es rendezvényén ölelkezhetett újra össze és egy majd egyórás beszélgetés keretein belül örvendeztették meg a rajongókat.

Szívmelengető érzés volt látni és alighanem a legtöbbeknek egy kis könnycsepp is kicsordult a szemükből, mikor megpillantották a Vissza a jövőbe sztárjait, akik hosszú idő után újra találkoztak egymással a 2022-es New York-i Comic-Con színpadán. Ez a különleges panel sokak nagy örömére kiemelt figyelmet kapott a rendezvényen, pedig jó ideje már annak, hogy Michael J Fox (Marty McFly) és Christopher Lloyd (Emmett "Doc" Brown), az időutazó páros feltűnt a Back to the Future (Vissza a jövőbe) trilógiában – a harmadik, egyben lezáró részt 1990. december 20-án mutatták be először. A show úgy kezdődött, hogy a két színész átölelte egymást a színpadon nagy üdvrivalgás közepette. A különleges pillanatról természetesen felvételek is készültek.

Fox és Lloyd nagyjából egy órát töltött a színpadon, miközben kérdésekre válaszoltak, illetve felidézték a Back to the Future című filmen eltöltött közös időket. Elmesélték azt a híres történetet is, hogy Fox miként került be végül a produkcióba. Talán kevesen tudják, de a forgatás már elkezdődött egy másik színésszel, Eric Stoltzcal, aki Marty McFly-t alakította volna a sztoriban. Viszont amint felszabadult más munkáinak kötelezettsége alól, Stoltz helyett azonnal Foxot válogatták be a szerepre és inkább a nulláról újrakezdték a forgatást. Ez pedig jelzi, hogy mennyire fontos volt a film készítőinek, hogy bevonják a színészt.

„A bejelentés – úgy hajnali egy órakor érkezett és miután már hat hétig forgattunk – az volt, hogy a Martyt alakító színésztől elköszöntek és holnap Michaellel kezdünk bele újra a forgatásba. Akkor úgy éreztem, hogy alig bírtam ki az [első] hat hetet és most újra meg kell csinálnom a jeleneteket?!” – emlékezett vissza Lloyd.

De ennek bizony meg lett a hatása és volt értelme, hiszen miután Fox belekezdett a munkálatokba, szinte azonnal egy hullámhosszon volt kollégájával.

„A kémia már az első jelenettől fogva működött közöttünk és egyre csak jobbá vált, ráadásul mindhárom film alatt meg is maradt. Azóta sem múlt el.” – tette hozzá Christopher Lloyd.

Michael J. Fox egyébként mesélt arról is, hogy ő ajándéknak tekinti a Parkinson-kórra:

„Ti adtátok nekem az egész életemet. A legjobb dolog, ami az életemben történt, az ez volt. A Parkinson-kór egy ajándék. Mondtam is az embereknek, hogy ez ajándék, erre megdöbbenve azt felelik: "Te bolond vagy." Én meg azt válaszolom: 'Igen, de ez az az ajándék, amit nem cserélnék el semmiért... Nem az a lényeg, hogy mim van, hanem az, amit kaptam.”

A jelenleg 61 éves Michael J Foxnál 30 éves korában állapították meg a Parkinson kórt és akkor nagyjából 10 évet adtak még neki az orvosok. Diagnózisát csak családjának és legközelebbi barátainak mondta el. Azóta sajnos már rosszabb állapotba van, mégis már kiállt a nyilvánosság elé több ízben is betegségével és bár a képek alapján most sincs jó bőrben, felemelő volt látni, hogy újra megjelent egy eseményen. Talán nem akart és nem is tudott nemet mondani régi barátjának, Dokinak. Ahogy a 80-as és 90-es években, úgy ez a beszélgetés is kicsit olyan volt velük, mintha újfent utazhattunk volna velük az időben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!