Ármány és cselszövés várható a Sárkányok házának jövőheti epizódjában

Ármány és cselszövés várható a Sárkányok házának jövőheti epizódjában

A frissen közzétett előzetes alapján a Targaryen dinasztia két vérvonala közt kirobban a konfliktus. 

Bevallom őszintén, magam sem gondoltam volna még pár hónappal ezelőtt, hogy a Trónok harca előzményének számító Sárkányok háza ennyire beszippant majd, mivel azon szerencsétlen rajongók táborát erősítem, akik a mai napig PTSD-ben szenvednek az eredeti széria lezárása miatt. Szerencsére ennél a sorozatnál George R.R. Martin magához ragadta a gyeplőt és a HBO-nál is érezték, hogy szükség van a nagymester szavára, így a Targaryen dinasztia belviszálya minden gyerekbetegsége ellenére remekül szerepel a képernyőn, plusz hétről-hétre egyre jobb lesz. Csak akkor olvassatok tovább, ha nem érdekelnek a spoilerek, vagy megnéztétek már a legújabb epizódot!

Éppen ezért cseppet sem bánom, hogy már sokadik hete maradtam fenn és élőben nézzem a legújabb epizódot, ami igencsak szívbemarkolóra sikerült szegény Viserys miatt. Ha emlékeztek még, a karakter még az első részben megvágta egyik ujját a Vastrónon, az apró seb azonban elfertőződött és az évek előrehaladtával a kór szépen lassan felemészti a királyt. Az egész folyamatot egyébként nyugodtan tekinthetjük az uralkodással járó stressz és felemésztődés allegóriájának is és a 8. részben a férfi már csak egy két lábon járó hullává aszalódott, aki helyett Alicent királyné és a zöldek tábora uralkodik.

A feketék, vagyis Rhaenyra és három erős fia, plusz két szőke hercege, na meg Daemon "F***ing" Targaryen meglepve tapasztalja, mivé lett Viserys, illetve Vörös torony lakberendezőjével sincsenek feltétlenül megelégedve, a király viszont megint részrehajlóan nekik ad igazat és egy családi vacsi után úgy tűnik, minden szipi szuper. A régi sérelmek persze nehezen gyógyulnak és a jövőheti rész előzetese alapján eljön az ármány és cselszövés ideje, meg persze a kardoké és a vérengzésé. Ha már láttátok az új részt, csak akkor indítsátok el a jövőheti epizód frissen kijött előzetesét. 

Nem mennék nagyon bele, mert a jelenetek magukért beszélnek, arra viszont felhívnám a figyelmet, hogy a sárkánytolvaj Aemond előtt nem Rhaenyra feszít Hódító Aegon koronájában, hanem testvére, a Joffrey Baratheon vibe-ot árasztó Aegon, második ezen a néven. Az fix, hogy lassan tényleg táncra perdülnek a sárkányok, tűzzel és vérrel borítva be Westerost, a kérdés már csak az, ti melyik vérvonalnak drukkoltok? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!