Worlds 2022: Megcsinálta a Rogue a lehetetlent, hazai pályán szenved NA

Worlds 2022: Megcsinálta a Rogue a lehetetlent, hazai pályán szenved NA

Még "szerencse", hogy a hazai pálya előnyeit "ki tudja használni" az NA LCS.

Egészen elképesztő első két mérkőzésen izgulhattatok a 2022-es League of Legends-világbajnokság csoportkörének negyedik napján. Először a JDG Intel Esports Club nézett farkasszemet a G2 Esportsszal, majd következett a Rogue és a Top Esports összecsapása. A két európai óriás közül csak az egyik távozott győzelemmel a Szurdokból, de nüanszokon múlt, hogy ne zárja hibátlanul az LEC a félidő utolsó felvonását. A későbbiekben újra megnézhettétek, hogy mennyire esélytelen ebben a mezőnyben a teljes NA LCS, ahogy a VCS sem tud igazán labdába rúgni. Folytatás csütörtökön este, addig két nap pihenőre vonulnak a világ legjobbjai.

Malrang zseniális, Trymbi fantasztikus, a G2-nak nem sokon múlt

Teljesen felborultak az erőviszonyok a C csoportban, ugyanis az LEC nyáron megkoronázott királya legyőzte a DRX-et, a GAM Esportsot és a Top Esportsot is. A koreai dzsungeles vezetésével tökéletes korai szakaszt produkált a Rogue, a kínai ezüstérmes végig szaladt az aranykülönbség csökkentésének lehetőségei után, de nem tudta végül elkerülni a Nexusa lerombolását. Hasonlóan jól kezdett a G2 is, azonban caPsék a kritikus harcokban nem tudták megtalálni Hope-ot a tömegben, így a JDG tudta begyűjteni a nagyon fontos győzelmet. Dylan Falco egy dolgot biztosan megtanult az újabb pofon után: Yuumit kötelező tiltani ebben a metában.

Tovább menetel az MSI-címvédő

Voltak gyengébb pillanatai a Royal Never Give Up együttesének a Play-Inben, de a főtáblán eddig nem tudnak hibázni. Csapatként teljesítenek kiemelkedően, így egy újabb győzelem került a nevük mellé. A 3-0-s első félidő mutatja, hogy a kínai régióból még a negyedik helyezettet sem szabad leírni.

Koreai korai akciózás, avagy Juhan helyett Pyosik kell a csapatba

A Rogue az első körben még legyőzte a DRX-et, azonban a koreai negyedik gyorsan rendezte sorait. Juhant leültették a kispadra, azóta Pyosikkal farmolják a W-ket. Legutóbb a TES, most a GAM nézett bele egy méretes balegyenesbe, amelyet egy remekül előkészített 1-es szinten kivitelezett csetepaté után vittek be a vietnami bajnoknak.

Worlds 2022 - Group Stage - 4. meccsnap eredményei

JDG vs G2 (1-0)

RGE vs TES (1-0)

DWG vs EG (1-0)

100 vs RNG (0-1)

GEN vs CFO (1-0)

GAM vs DRX (0-1)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat most a legerősebb a VB-n?