Worlds 2022: Mély vízben a Rogue, kisorsolták a negyeddöntők párosításait

Worlds 2022: Mély vízben a Rogue, kisorsolták a negyeddöntők párosításait

Ennél szerencsétlenebbül nem is alakulhatott volna a sorsolás az LEC-bajnok számára.

Hatalmas hátrányból vágott bele a Royal Never Give Up csapata az utolsó csoportköri meccsnapba, ugyanis az MSI-címvédőnél mindenki lebetegedett. Ennek ellenére sikeresen legyőzték a 100 Thieves és a CTBC Flying Oyster együttesét a kínaiak, de a D csoportban végül a második helyen zártak. A Gen.G végre úgy játszott, ahogy egy LCK-bajnoktól az elvárható, megérdemelten húzták be a kvartettet. A tiebreaker mérkőzés után Sjokz és Phreak kisorsolta a negyeddöntők párosításait, csütörtökön startol a 2022-es League of Legends-világbajnokság főtáblájának első Bo5-ös szériája

Worlds 2022 - Group Stage - 8. meccsnap eredményei

100 vs CFO (1-0)

CFO vs GEN (0-1)

RNG vs 100 (1-0)

GEN vs 100 (1-0)

CFO vs RNG (0-1)

RNG vs GEN (0-1)

GEN vs RNG (1-0)

Megszerezte a becsületgyőzelmét a 100 Thieves, így összességében az NA LCS csapatainak sikerült 3-15-tel zárni a csoportkört. Nem aprított túl sokat a tejbe a PCS és a VCS nyári szezonjainak két bajnokcsapata sem, a GAM és a CFO 1-1 sikerrel búcsúzott a Worldstől. Mindeközben az RNG és a GEN továbbjutásával eldőlt, hogy a 4 LCK-csapatból az összes ott lesz a kieséses szakaszban, az LPL-ből csak a TES nem kvalifikálta magát a következő körbe. Az egész LoL-os közösség megemelheti a kalapját a Royal Never Give Up előtt, mivel betegen, gyógyszerekkel teletömve vágtak neki a 8. mérkőzésnapnak, ami alaposan meglátszódott a teljesítményükön. Ennek ellenére sikerült lenyomniuk a kisebb együtteseket, ami jól mutatja, hogy mennyire nagy a különbség most Kína (és Dél-Korea) és a többi régió között.

Worlds 2022 - Negyeddöntők párosításai

A legnehezebb ellenfelet minden LEC-rajongó bánatára a Rogue kapta. Larssenéknek azzal a JDG Intel Esports Clubbal kell megütközniük a héten, amelyik mindössze egyetlen vereséget szenvedett a csoportjában. Izgalmasnak ígérkezik a T1 vs RNG, ugyanis pont ezt a két együttest láthattátok a 2022-es MSI fináléjában. A Gen.G vs DWG KIA rangadón ShowMaker és Chovy, az LCK két legjobb midese csap össze, de nem lehet félvállról venni a DRX vs EDG összecsapását sem, ahol BeryL és Meiko elképesztő játékaira számíthattok.

A pontos menetrendet egyelőre még nem közölte a Riot Games, de a "quarterfinals" dátumokra már nem kell sokat várnotok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a legjobb topos a csoportkörben?