Büntetni fog a Netflix, ha megosztod mással is az előfizetésed

Büntetni fog a Netflix, ha megosztod mással is az előfizetésed

Mostanáig csak tesztelték ezt a rendszert a streamingplatformnál, de 2023-tól bizonyos pénzösszeg megfizetésére kötelezhetik az előfizetőiket, ha megosztják másokkal a fiókjukat.

Továbbra sem a Netflix lesz a legnépszerűbb streamingplatform, hiszen a korábbi hírekkel ellentétben már nem támogatják azt, hogy a felhasználóik megosszák másokkal is fiókjukat. Ebben az esztendőben neki is látott a platform, hogy kifejlesszen egy olyan technikát, amivel ezt meg tudják akadályozni. Ez mostanra meg is valósult, így aki jövőre is átadja másoknak a bejelentkezési adatait, azt pótdíj befizetésére kárhoztatják. Ez a procedúra néhány latin-amerikai országban már működik is, ott az ilyesfajta szabályszegésért 1200 forintot kell befizetni a Netflixnek.

2023-tól viszont a világ minden táján ez lesz a helyzet, bár egyelőre a cég nem konkretizálta pontosan mely országokat érinti ez a szabálymódosítás, de valószínűleg minden olyan régió érintett lesz benne, ahol működik a szolgáltatásuk. Fontos tudni, hogy ez a büntetés akkor lép életbe, ha olyan személlyel osztja meg valaki a fiókját, akivel nem él egy háztartásban az előfizető.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora összeget kérnek majd el a szabályszegésért világszerte, de az előzetes információk alapján az előfizetési díj negyedét kell majd leperkálni az adatok megosztása miatt. Kis hazánkban 2490 és 4490 forint közötti csomagok közül lehet választani, tehát körülbelül 620 és 1120 forint közötti összegről lehet szó.

A rossz hír mellett azért van jó is, hiszen ugyancsak kiderült az is, hogy a Netflix nem szeretne visszaállni a heti kiadású rendszerre, így továbbra is egyben rakják fel az új sorozatokat a streamingplatformra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!