Worlds 2022: Indul a kieséses szakasz, a Rogue összecsap a kínai bajnokkal

Worlds 2022: Indul a kieséses szakasz, a Rogue összecsap a kínai bajnokkal

Innentől nem fér bele egyetlen hiba sem, jönnek az idei év legizgalmasabb LoL mérkőzései.

A várakozásoknak megfelelően alakult a 2022-es League of Legends-világbajnokság csoportköre. A kínai és dél-koreai együttesek megállíthatatlanul nyomultak előre a negyeddöntők irányába kivéve a Top Esportsot. Az LPL ezüstérmese nagyon gyengén teljesített az első négy mérkőzésén, így tét nélküli összecsapásokon kozmetikázták mérlegüket 3-3-ra. A legjobb nyolc ötös közé végül négy dél-koreai, három kínai, valamint egyetlen európai verekedte be magát. A "nyugatot" a Rogue együttese képviseli, az LEC-bajnok a DRX mögött, a C csoport másodikjaként kezdi ma meg a Bo5-öket. Larssenék ellenfele a kínai óriás, a VB egyik legnagyobb esélyesének tartott JDG Intel Esports Club lesz. A mérkőzéseket lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar kommentárral, ahol értékes dropok várnak rátok! Mindenképpen nézzétek a rájátszást, ugyanis exkluzív Tiffany & Co. Crystal Rose chromákat zsebelhettek be.

Rogue vs JDG Intel Esports Club (23:00-tól, Bo5)

Magyar idő szerint elég későn kezdődik a széria, azonban nem érdemes lemaradni az eseményekről, mert előfordulhat, hogy nyugat utolsó reménységével nem találkoztok többet a tornán. A Rogue remekül indította a csoportkört, legyőzték a TES-t és a GAM-et, sőt begyűjtötték a DRX skalpját is. A második félidőben kicsit elfáradtak az európaiak, csak a GAM ellen tudtak győzelmet hozni. Ennek a két vereségnek, valamint a DRX remek formájának köszönhetően tiebreaker alakult ki a RGE és Defték között, amelyet utóbbi csapat nyert meg. A negyeddöntős sorsolást ennek megfelelően az esélytelenebbek helyzetéből várta az LEC-címvédő, de a sors nem kegyelmezett nekik. A JDG jelenleg az egyik, ha nem a legerősebb együttes az egész mezőnyben. 369, Kanavi és Yagao nem képes hibázni, Hope bár nem kap akkora figyelmet, azért nagyon szép számokat produkál.ű

A Lucian + Nami duóval mindenképpen lehet Compéknak keresnivalójuk a kínai bot lane ellen, valamint bízhatnak a különlegesebb párosításokban (Caitlyn + Lux). Egyébként nem sok jót lehet jósolni a Rogue-nak, akik a korai szakaszban csak akkor tudják tartani a lépést a riválisokkal, ha Malrang 120%-on pörög. A koreai dzsungeles kivétele a játékból lehet az egyik elsődleges feladata a JDG-nek. Ha ezt megoldják, akkor a söprés sem elképzelhetetlen.

Ne feledjétek megtenni Pick'Emben a tippjeiteket a kieséses szakasz összes párosítására!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat jut az elődöntőbe?