Runeterrai kisokos: Ismerd meg Vexet – 2. rész

Runeterrai kisokos: Ismerd meg Vexet – 2. rész

Egy kis segítség a szomorú yordle lányhoz.

A Borongó 2021. szeptember 23-án érkezett meg az Idézők Szurdokába, és egyből egy népszerű burst mágussá vált. A Worlds alatt nem képezi a meta részét, egyszer sem jelent meg a vb-n, de a rangsorolt küzdelmek során hasznos hős, az első Tierbe tartozik, 51,81%-os győzelmi aránnyal, 6,97%-os választási aránnyal és 10,94%-os tiltási aránnyal (a világon, platinum és afölött). Szeretnél te is játszani vele, de nem tudod hogyan kezdd el? Segítünk!

Mint azt már említettük, egy burst mágusról van szó, tehát nagyon gyorsan nagyon sok sebzést tud kiosztani, ám mivel mage törékeny is. Ezen javít némileg a W-ből kapott pajzs, de ettől függetlenül meg kell válogatnod a célpontodat, amikor a végső képességeddel szeretnél támadást indítani. Bemenni nagyon egyszerű vele, kijönni már sokkal nehezebb, hiszen semmilyen dashed, vagy egyéb menekülési képességed nincs, ha nem áll rendelkezésre a fear.

Képességsorrend, idézői varázslat

Mivel nincs túl sok menekülési lehetőséged, ha bajba kerülsz, minden esetben válassz flasht. Mellé időnként mehet a teleport, ha szeretnél side lane-en farmolni, majd csatlakozni a csapatharchoz, de inkább érdemes ignite-ot hozni, ami segít minél gyorsabban leburstolni az ellenfeleket. A magasabb szintű játékosok 79,22%-ban Égetést használnak. Ami a képességsorrendet illeti, az R->Q->W->E. Az első három szinten eltér, mert érdemes E-vel (Növekvő sötétség) kezdeni, második szinten kirakni a Q-t (Szomorú fuvallat), majd harmadik szinten az W-t (Személyes tér). A végső képességet (Árnyékroham) 6., 11. és 16. szinten is fejleszd. A Q-val távolról is lehet piszkálni az ellenfelet, valamint farmolni biztonságosan a minionokat. A W által kapott pajzs segít a rövid cseréket megnyerni.

Rúna

Elsődleges rúna az Electrocute (Áramütes), amennyiben talál a fear, úgy nagyon könnyen bevihetünk három ütést, amivel aktiváljuk a rúnát. Ez segít a gyors, nagy sebzés kiosztásában. A vér íze segít tovább életben maradni és regenerálódni a trade-ek után, a Szemgolyógyűjtemény a sebzést segíti, míg A legnagyobb vadász a fő engage-képességnek, az ultinak csökkenti a töltési idejét, így gyakrabban csaphatunk le gyanútlan áldozatokra. Mivel viszonylag sok képességet használsz, érdemes a Manaáramlás öve és a Transzcendencia rúnákat választani a másodlagos oldalon, amely a töltési időket csökkenti, valamint manát ad. Több, mint 80%-os népszerűsége van ennek a rúnaválasztásnak, érdemes neked is ezt használni.

Tárgyak

Bizonyos esetekben, amikor egy nagyon mozgékony hős van az ellenfélnél, és a csapatodnak kevés esélye van megfogni őt, választhatod az Everfrostot (Örök fagy), de alapvetően Luden viharával érdemes kezdeni. Ez a tárgy rengeteg manát és sebzést ad, amivel nagyban megkönnyül a wave clear, és az ellenfeled is retteghet, mert nehezen ver meg egy csere során. Második tárgynak a Shadowflame-et (Árnyékláng) ajánlom, ez most több mágusnál népszerű tárgy, Vex esetében sincs ez másképp. Harmadik a Zhonya homokórája. Azonban ez a tárgy eléggé rugalmas. Amennyiben nagyon AP-heavy az ellefnél, amúgy is érdemes a Luden előtt Zöld pajzsot vásárolni. Ez igaz akkor is, ha AD-s hős ellen játszol, például Zeddel szemben, akkor a Zhonya által biztosított Stopperóra és Keresők karvértje lehet segítségedre. Emiatt előrehozhatod a Zhonyát második tárgynak, de ha nagy előnyre teszel szert, el is csúsztathatod későbbre. Természetesen a Rabadon halálsüvegével vele sem lőhetsz mellé, mert rengeteg aranyat ad, de mivel drága, így hátrányból nem érdemes az első tárgyak közé venni. Ami a cipőt illeti, a Varázslók cipője a megfelelő választás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál Vexszel játszani?

  • 18 %
  • 9 %
  • 55 %
  • 18 %
League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.