A Ms. Marvel rendezője készítheti el a következő Star Wars mozifilmet

A Ms. Marvel rendezője készítheti el a következő Star Wars mozifilmet

Legutoljára 2019-ben örülhettek a rajongók egy Csillagok háborúja történetnek a nagyvásznon.

Vegyes fogadtatásban részesült a legutóbbi trilógia, hiszen egyesek szerint jól vagy legalábbis elfogadható szinten sikerültek, mások pedig a széria leggyengébb részei közé sorolják a The Force Awakens, The Last Jedi, és a The Rise of Skywalker hármasát.

Mindenesetre ez az univerzum nem pihenhet sokat, olyannyira nem, hogy az új Star Wars mozifilm előkészületei már el is kezdődtek. A forgatókönyvet Damon Lindelof írja és a rendezői székbe a Ms. Marvel egyes részeit megálmodó Sharmeen Obaid-Chinoy ülhet – erősítik meg egyes források a The Hollywood Reporternek.

Lindelof szerepvállalásáról egy Star Wars-filmben már régóta pletykálnak, miközben Obaid-Chinoy kinevezése meglepetésként ért sok mindenkit. Az ő csatlakozásáról először vasárnap este számolt be a Deadline. Egyelőre ezeket a híreket sem a Lucasfilm, sem Obaid-Chinoy képviselői nem kommentálták. Ráadásul azt sem tudni, hogy Lindelof kivel dolgozik majd együtt a forgatókönyvön. Lindelof a Lost társ-alkotójaként vált ismertté, de olyan fontosabb címeknél is feltűnt a TV-ben, mint a The Leftovers és a Watchmen. A filmek világában neki köszönhetjük a The Huntot, de több Star Trek epizódnak is ő jegyezte a sztoriját, hogy csak néhányat említsünk meg a múltjából.

Obaid-Chinoy pedig a Disneyhez kerülését követően továbbra is nagyon tevékeny. A Marvel és a Disney+ közös projektjében, a Ms. Marvelben több részt is ő rendezett, miközben talán kevesen tudják, de az MCU-hoz való csatlakozása előtt dokumentumfilmesként ténykedett, illetve ő lett az első pakisztáni születésű filmes, aki Oscar-díjat nyert. A 2015-ös A Girl in the River: The Price of Forgiveness és a 2012-es Saving Face rendezése is őt dicséri.

A Star Wars univerzum mozis jövője egyébként az évek során több ízben is megváltozott, hiszen a Lucasfilm égisze alatt több epizódot is kidolgoztak már – beleértve a Patty Jenkins féle Rogue Squadron című filmet, amelyet 2022 decemberében kellett volna bemutatni, de jelen állás szerint parkolópályára került. Tehát nehéz megjósolni, hogy mi és mikorra valósul meg a stúdiónál, viszont annyi bizonyosnak tűnik, hogy a rajongók 2025 és 2027 decemberében is kapnak 1-1 Star Wars-filmet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!