LoL: 0,5 másodperc, születésnapi fordítás és az eltört mécses, avagy Deft egy napja

LoL: 0,5 másodperc, születésnapi fordítás és az eltört mécses, avagy Deft egy napja

A legszebb születésnapi ajándékot kapta Deft, a dél-koreai lövész.

Egy óriási csatában legyőzte az Edward Gaming Hycan ötösét a DRX a 2022-es Worlds utolsó negyeddöntőjében. A "reverse sweep", avagy a 0-2-ről fordítás egyik legnagyobb hőse Deft, a dél-koreai ADC volt. A legendának kikiáltott játékossal a fedélzeten készülhet arra az LCK negyedik helyezettje, hogy összemérje erejét október 30-án a Gen.G-vel, a világbajnokság egyik legnagyobb esélyesével.

26. születésnapi ajándék

1996. október 23-án született Kim Hyuk-kyu, aki 2013 óta profi e-sportolóként halmozza a sikereket. Karrierje Dél-Koreában kezdődött, először az MVP Blue és a Samsung Blue együtteseiben jutott el olyan magas szintekre, amelyről sokan csak álmodoznak. 2015-ben és 2016-ban jött egy kínai kitérő, ugyanis ebben a két esztendőben Meiko oldalán bukkant fel a lövész. A sors fintora, hogy pont az EDG volt Deft ellenfele a tegnapi negyeddöntőben, egykori csapattársait (Scout és Meiko) kellett térdre kényszerítenie, hogy továbbjusson a legjobb négy közé.

0,5 másodpercen múlt a győzelem

Emlékezetes pillanatokból nem volt hiány a DRX vs EDG Bo5-ös szériában, de a legizgalmasabb jelenetek Deft nevéhez fűződnek. A backdoor próbálkozása gyakorlatilag 0,5 másodpercen múlt, ugyanis a feléledő Inhibitor miatt nem tudta befejezni a mérkőzést a koreai sztár.

2014 után újra az elődöntőben

A hihetetlen és elképesztően szerencsétlen eseményekre már boldogan gondolhat vissza Deft, ugyanis végül megfordították a párharcot a regnáló világbajnok ellen. Ezzel a fantasztikus sikerrel megismételte azt az eredményét a veterán profi, amelynek utoljára 2014-ben örülhetett. Nyolc évvel ezelőtt tudta sikerrel megugrani először a negyeddöntőket, azóta öt alkalommal elvérzett a top 8 között. Ilyen drámai széria után nem csoda, hogy eltört a mécses a tapasztalt lövésznél.

Hogy meddig juthat ezen a Worldsön Deft? Először a Gen.G-n kéne átverekednie magát a DRX-nek, amely elsőre lehetetlen feladatnak tűnik. Az LCK-bajnok két Bo3-as szériában találkozott elődöntős ellenfelével, egyszer sem maradtak alul. A 0-4 azonban a múlt homályába vész, a VB-n tiszta lappal indul mindkét együttes, így tényleg bármi megtörténhet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Deft volt az EDG elleni széria legjobbja?