LoL: Észak-Afrika, Törökország és a Közel-Kelet csatlakozhat az ERL-régióhoz

LoL: Észak-Afrika, Törökország és a Közel-Kelet csatlakozhat az ERL-régióhoz

Hatalmas tervek megvalósításán dolgozik a Riot Games európai csapata.

Több informátor megosztotta a legújabb pletykákat az ERL-régiók kapcsán. Az európai League of Legends másodvonalához (LEC alatti szint), az ERL-régióhoz a pletykák szerint 2023-tól csatlakozhat a MENA és a TCL. Előbbi az észak-afrikai (Marokkó, Tunézia, Líbia, Szudán és Egyiptom) és a közel-keleti (Palesztina, Jordánia, Libanon, Szíria, Irak, Kuvait, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Jemen, Omán, a saját versenyszerverrel rendelkező Bahrein és Katar) országok bajnoksága, utóbbi Törökország saját ligája. Az MSI-on és Worldsön szereplő török csapatok számára ez egy óriási visszaminősítésnek számítana, ugyanis jelenleg még a TCL ugyanabban a kalapban szerepel, mint az LCO, az LLA, a CBLOL és a CIS.

Törökország, avagy a TCL a szakadék szélén

2014-ben hozta létre a Riot Games kifejezetten a török League of Legends-közösség számára a Turkisch Championship League-et, a TCL-t. A hőskorban még szerveztek IWC-ket, azaz wildcard selejtezőket, amelyről a Dark Passage egyik első nem major régiós csapatént kvalifikálta magát a 2014-es Worldsre. Azóta minden évben szerepelt Törökországból delegált együttes a League of Legends-világbajnokságokon, de úgy tűnik, hogy ez a sorozat megszakad. A források szerint leminősítené a TCL-t egy alacsonyabb ligává a Riot, így nem szerepelhetnének a törökök a VB-n 2023-ban.

MENA-régió felemelkedése

Az afrikai kontinens, valamint a Közel-Kelet teljesen kívül esett a LoL, mint e-sport körforgásán. Bár rendelkeztek saját régióval (Middle East and North Africa, MENA), néhány helyi bajnokságon kívül nem tudták megmérettetni magukat a játékosok. Ez változhat meg jövőre, ugyanis LEC Wooloo informátorai szerint az Inel Arabian Cup legjobbjai akár néhány hónapon belül már az LFL, Prime League és LVP SL együtteseivel harcolhatnak az EU Mastersen.

Egyelőre a Riot Games hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta a fenti pletykákat. Nagyon izgalmas hónapok várnak a játékosokra és a rajongókra, ugyanis hatalmas változásokról keringenek pletykák az interneten. Az ERL-régió bővítése mellett az LEC formátumának lehetséges megváltoztatására is érdemes odafigyelni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jó döntés lenne a török csapatokat "száműzni" a Worldsről?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.