Runeterrai kisokos: Ismerd meg Aatroxot – 5. rész

Runeterrai kisokos: Ismerd meg Aatroxot – 5. rész

Amennyiben kipróbálnád a Darkin pengét, mutatjuk hogyan buildeld!

Aatrox a 2022-es League of Legends világbajnokság egyik sztárja. A harmadik legtöbbet tiltották eddig, 49 alkalommal, miközben a felső ösvényen így is a legtöbbet választott hős, 18-szor kaparintották meg. A rangsorolt meccseken is a tier 1-be tartozik, a 12.20 patch alatt 49,23%-os win rate-et, 14,05%-os választási és 38,19%-os tiltási arányt tudhat magáénak platinum és afelett. Hogyan is építik a hőst magasabb szinteken?

A hős alapvetően a felső ösvényen bukkan fel, máshol nem nagyon találkozunk vele, ahol nagy sebzésével, cc-jével és öngyógyításával tartja rettegésben az ellenfeleket. Nem egy túl gyors champ, főleg, ha a Q képességét nézzük, de jól pozícionálva és időzítve nagyon megnehezíthetjük az ellenfelünk életét. A már említett öngyógyítás miatt nagyon jó sustainnel rendelkezik, a sebzése hatalmas, miközben a Q és a W miatt elég sok tömegirányító képessége is van.

Képességsorrend, Idézői varázslat

A Flasht minden esetben hozd el Aatroxnak, a második Summoner Spellen viszont változtathatsz. A legtöbb esetben a Teleportot hozzák neki az erősebb makro-jelenlét miatt, de ha az ösvényen szeretnél nagyobb fenyegetést jelenteni, akkor az Ignite is jó választás- Elsődleges sebzésforrásod a Q (A Darkin penge), így azzal kezdj és azt fejleszd ki elsőként. Ezután jöhet az E (Árnyékroham), amely segít abban, hogy betalálj a Q azon zónájával, amely fellöki az ellenfelet, majd végül, de nem utolsósorban rakd ki az W-t (Pokoli béklyó). 

Rúna

Elsődleges rúnája a Hódító, ami a gyógyulást erősíti még tovább. A Diadal szintén 10% életerőt tölt vissza kiiktatás esetén, a Legenda: Kitartás ellenállóbbá tesz a cc ellen, míg a Végső ütközet a párbajok során jöhet jól, hiszen 60% életerő alatt nagyobb sebzést osztasz ki. A hatás 30% alatt tovább erősödik. A másodlagos rúnák az ellenálló képességedet javítják, a Csontpáncél és a Felfrissítés is ezt a célt szolgálja. Ezek alapján már gondolom kitaláltad, hogy Aatrox lételeme a harc, akkor érzi magát a legjobban, ha kezdeményezhet, és minél többet trade-el.

Tárgyak

Jelenleg Mitikus tárgyként a Holdfogyatkozás működik nála a legjobban, mindenképpen ezt vegyük első tárgyként (persze a Doran pajzs, és a Cipők után). Majd fejezzük be a cipőt, itt a legtöbb esetben az Acélozott bakancsot érdemes megvenni, abban az esetben, ha AP-heavy az ellenfél, vagy rengeteg tömegirányító hatással rendelkezik, inkább Higanylépteket építs. Ezután jöhet a Fekete hasítóbár, a Serylda neheztelése és a Haláltánc. Amennyiben sok varázsereje van az ellenfélnek, a Malmortius bendője és a Szellemarc megvédhet, utóbbi ráadásul a gyógyításodat is erősíti.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál Aatrox-szal játszani?

  • 30 %
  • 0 %
  • 40 %
  • 30 %
League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.