Hackerek állítólag feltörték az EA szervereit és megtalálták a Sims 5 korai verzióját

Hackerek állítólag feltörték az EA szervereit és megtalálták a Sims 5 korai verzióját

Ráadásul tették mindezt mindenféle nehézség nélkül, szóval az EA kiberbiztonsága elég gyérnek mondható.

Úgy tűnik, hogy bár hivatalosan egyelőre nem hajlandó az EA bejelenteni egy videó formájában a The Sims 5. részét, miközben az EA stúdióigazgatója mégis a következő generációs Sims játékról mesélt egy interjúban. Az interjúban elhangzik, hogy nagyjából mit várhatunk a Sims következő részétől, illetve milyen lehetőségek rejlenek a franchise-on belül, ha a többjátékos verzióra gondolunk.

Ez tehát nagyjából megerősíti, hogy valami készül az EA műhelyében, ráadásul olyan jelentések is érkeztek, miszerint hackerek már betörtek a cég szervereire és rátaláltak a The Sims 5-re. Erről az esetről először az Insider Gaming számolt be, mivel olyan információ jutott a birtokukba, hogy a Sims 5-öt már feltörték illetéktelen behatolók annak ellenére, hogy a játék tesztjei csak október végén kezdődnek. Ez az infó olyan névtelen forrástól származik, akik bemutatták az Insider Gamingnek, hogyan tudtak behatolni az EA szervereire a The Sims 5 miatt. Állítólag a hackerek egy playtester denuvo tokent használtak a bejutáshoz. Ezek a tokenek aztán lehetővé tették, hogy az EA előzetes jóváhagyása nélkül bárki hozzáférjen és elindíthassa a Sims 5 korai verzióját. Továbbá arról számoltak be, hogy az új epizód az Unreal Engine és a titkosítás hiánya miatt könnyűvé tette a The Sims 5 hackerei számára a betörést.

A Sims 5-öt először hivatalosan csak hetekkel ezelőtt szellőztették meg egyébként. A The Sims Summit Stream esemény alatt egy Project Rene néven emlegette az új játékról is beszéltek a fejlesztők, a legtöbben pedig fogadni mernék, hogy ez lesz következő epizódja a sorozatnak.

A történet hitelességét az megkérdőjelezi, hogy semmiféle anyagot nem tettek közzé a hackerek, így csak az Insider Gamingnek előadott történetükből kellene elhinnünk a Sims 5 létezését. Bár egyébként valószínűleg azt mindenképp tényként lehet elfogadni, hogy a széria következő része már a fejlesztési fázisban tart, hiszen legutóbb teljes értékű új részt 2014-ben adott ki az EA, így tényleg esedékes lenne egy következő alkotás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!