PUBG-világbajnokság: Szabó

PUBG-világbajnokság: Szabó "J4M" Levente egyedüli magyarként a legnagyobbak között

Egyetlen magyar versenyző vesz részt a PUBG-világbajnokságon, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre.

2 millió dollár összdíjazással rendezik meg november 1-je és 20-a között Dubaiban a PUBG Global Championship 2022 tornát, a népszerű battle royale hivatalos világbajnokságát. A PolishPower csapatát edzőként és csereként segíti J4M, azaz Szabó Levente, aki már többször bizonyította, hogy a legnagyobbak között is helyet követel magának. Olvassátok el a világverseny egyetlen magyar szereplőjével készült interjút, hogy még többet megtudjatok a PUBG-ről, a K&H MNEB-ről és a PP-ről.

Back-to-back sikerült bajnoki címet ünnepelnetek a Magyar Nemzeti PUBG Kupa powered by K&H Nyári Minor és Őszi Major kupáján. Mennyire érezted kihívásnak a duplázást?

„Nem volt olyan nagy kihívás, mert a csapattársaim mind nagyon jó játékosok, a legnehezebb dolog az volt hogy a képességeinknek megfelelően játsszunk.”

Hogyan élted meg azt belülről, hogy ismét van egy olyan magyar kezdeményezés, amely a PUBG-játékosoknak szeretne versenyzési lehetőséget biztosítani?

„Nagyon örültem neki, remélem lesz még több ilyen verseny. :)”

Nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi mezőnyt is behatóan ismered. Szerinted mi kell ahhoz, hogy ma valakiből profi PUBG-játékos válhasson?

„Nagyon sok és minőségi gyakorlás, jó kommunikációs készség és még több gyakorlás.”

A PolishPower ötfős legénysége

A PolishPower csapatával kijutottál egyetlen magyarként a PUBG Global Championship 2022-re, a 2 millió dolláros világbajnokságra. Hogy kerültél a lengyel csapathoz és pontosan milyen szerepkört töltesz be a klubnál?

„K4piival és Marcelekkel régóta ismerjük egymást, és sokat játszunk együtt. Mikor nem jutottunk be G-Loot Season 6-on a csoportkörbe felkértek edzőnek, és azóta coacholom őket. PGC-re cserejátékosként jöttem, de edzői és elemzői feladatokat is végzek.”

Milyen esélyekkel várjátok a november 1-jén startoló versenyt? 6. kérdés: Szerinted milyen irányba fejlesztik a játékot? Mi lehet az oka, hogy a néhány évvel ezelőtti hatalmas hype alábbhagyott?

„Nyerni jöttünk, semmilyen más eredménnyel nem elégszünk meg.”

Szerinted milyen irányba fejlesztik a játékot? Mi lehet az oka, hogy a néhány évvel ezelőtti hatalmas hype alábbhagyott?

„Remélhetőleg a fejlesztők többet fognak hallgatni a játékosokra a jövőben. Sajnos eddig ez nem volt így, mindig új mapon és módokon dolgoztak ahelyett, hogy a meglévőket javították volna ki, ezért játszik sokkal kevesebb ember a játékkal mint eddig.”

A PolishPower jelenleg a B csoport utolsó előtti helyén tanyázik, de még van hátra 10 forduló a 15-ből, így van esély a javításra.

Kövess Minket!