Westworld: Hiába törölték a sorozatot, a stáb megkapja a fizetését

Westworld: Hiába törölték a sorozatot, a stáb megkapja a fizetését

Ennyi volt, lezáratlan marad a Westworld.

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy az HBO hivatalosan is törölte a 2016 óta futó, Michael Crichton 1973-as sci-fi klasszikusán alapuló Westworld c. sorozatot. Vagy mégsem? Lehet, hogy nem is volt annyira váratlan ez a döntés? Lehet, hogy már bőven ott volt a levegőben, csak nem vettük észre? Minden jel szerint igen.

A rajongók persze már jó ideje aggódhattak, hiszen mindeddig az volt a bejáratot procedúra a sorozatnál, hogy az adott évad végén bejelentették a következőt. Ez a 4. évadnál sajnos elmaradt, de a nézők ekkor még hittek abban, hogy nincs baj, pusztán késnek a munkálatok, hogy valami hátráltatja a munkát, de sínen van az 5. évad. Sajnos nem ez a helyzet.

A Westworldnek annyi, hiába tervezték eredetileg 6 évadnyira, hiába volt korábban az is tervben, hogy már akár az 5. felvonás is lezárhatja a szériát, egyik sem valósulhat meg. Ennek oka pedig meglepően egyszerű is lehet, a sorozat és a rajongóik ugyanis elfogytak, akár túl kevés vaj a túl nagy kenyéren. Az első évad még több, mint 12 millió nézőt vonzott Amerikában, ez a szám a 4. évadra a harmadára csökkent, miközben a kezdeti 100 millió dollár/évados gyártásiköltség egyes beszámolók szerint 160 millióra nőtt. Összehasonlításképpen, a House of the Dragon első évada körülbelül 130 millióba került, de 30 millió nézőt hozott is!

Így tehát a Westworldtől könnyes búcsút kell vennünk, feltéve ha eddig még az apróra csökkent rajongótábort erősítettük. Ha már önmagában nem lenne elég veszteséges a sorozat törlése, akkor mindehhez még hozzávehetjük azt is, hogy friss beszámolók szerint, a főbb szereplők szerződésének értelmében, így is ki kell fizetni őket, ami újabb súlyos milliók rövidítheti meg a stúdiót.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!