LoL: A G2 átverte Rekklest? Mi lesz a svéd sztár sorsa?

LoL: A G2 átverte Rekklest? Mi lesz a svéd sztár sorsa?

A svéd sztár sok háttérinformációt elárult.

Az bizonyossággal megállapítható, hogy Rekkles részéről a G2-hoz való igazolás élete egyik legrosszabb döntése volt, és erősen rányomta a bélyegét a pályafutására. Azóta sem sikerült kimásznia teljesen a gödörből, ami a játékán is meglátszik. Mivel túl van már fénykorán, teljesítményével nehezen tudja ellensúlyozni hatalmas árát, legyen akármekkora legenda. Mert az tény, hogy a LoL történelmének egyik legjobb nyugati játékosa. Azonban ez a tény nem nyer 2022-ben vagy 2023-ban bajnokságot. Egy streamben elmesélte, ő hogyan látta az elmúlt két évet.

Rekkles elmondása szerint a G2 a 2021-es LEC-szezon végét követően a kispadra ültette. A G2 döntése után Rekkles nem kapott lehetőséget arra, hogy csereként játsszon, vagy harcoljon a helyéért a kezdőcsapatban, így nem maradt más választása, mint új csapat után nézni. Emellett ez pénzügyileg is hatalmas csapás volt számára, mert a szerződése szerint a fizetésének hat százalékát kaphatja meg, ha a csapat kispadra ülteti. Természetesen azért engedte, hogy ilyen kerüljön bele, mert nem számolt a lehetőséggel.

„Amikor 2020-ban aláírtam a szerződést, az ügyvédem felvetette ezt, és emlékszem, hogy azt mondtam neki: 'ez nem fog megtörténni, mert bármi történjék, jól játszom majd, és ez egy hosszú távú terv számomra. Nem egy évre jövök, hanem a karrierem hátralévő éveire" – mondta Rekkles a streamben. Azonban nagyon nem sikerült számukra az év, és ugyan szoros csatában, de alulmaradtak a vb-kvalifikációs küzdelemben, így nem lehettek ott a Worlds színpadán. Ennek egyik bűnbakja pedig Rekkles lett, akit csapata ezt követően a kispadra száműzött.

„Teljesen megértettem a szerződésnek ezt a részét" - mondta Rekkles. „De naivan hittem, hogy nem fognak átverni. Átvertek. Ők juttattak ide, ezért is volt igazán szükségem arra, hogy eltűnjek onnan, mert ha maradok, nem kapok pénzt, és nem tudok játszani. Csak ülnék és várnék két évet, úgyhogy ki kellett onnan szakadnom." 

A problémái azonban itt nem fogytak. Mivel élő szerződéssel rendelkezett, ki kellett őt vásárolni. Azonban a rajta fityegő árcédula túl magas volt. A G2-nak nem állt érdekében, hogy az LEC-be értékesítse, és az általa megszabott kivásárlási árat nem is volt hajlandó senki letenni az asztalra. Miután beteltek a rosterek, akkor csökkentettek az áron, így vehette meg a Karmine Corp.

„A KCorp érdeklődött, szerencsémre" – mondta Rekkles. „Azt hiszem, ha nem így lett volna, akkor nagyon megszívtam volna. Nagyon szerencsés voltam, hogy érdeklődtek a közös munka iránt, de még így sem voltam olcsó." Azonban ez hatással van az idei évre. Ugyanis a Karmine Corpnál töltött ideje sem volt diadalmenet, így a KC is szeretné értékesíteni. Méghozzá szeretné viszont látni azt a pénzt, amit tavaly ráköltött. Eljutottunk tehát ugyanahhoz a problémához, hogy Rekkles egyszerűen már nem biztos, hogy ér ennyit. Rekkles KCorphoz való átigazolási árát soha nem hozták nyilvánosságra, bár a G2 Esports korábbi tulajdonosa és vezérigazgatója, Carlos Rodriguez a Twitteren azt mondta, hogy a szerződésének nyitóárát 1,5 millió euróban határozták meg. El tudjuk tehát képzelni, hogy milyen magas összegről beszélünk. Nem lesz tehát a svéd ADC számára egyszerű a visszatérés az LEC-be, hiába ez a célja, ennek érdekében pedig akár azt is bevállalná, hogy támogató legyen.

Rekkles hangot adott csalódottságának a sztárjátékosok kivásárlási piacával kapcsolatban, különösen azokkal, akiknek a szerződését valamikor az elmúlt két holtszezonban kötötték. „Az a pénz, ami most különösen az EU-ban és az NA-ban keringett az elmúlt két-három évben, egyszerűen túl sok volt az iparág számára. A szervezetek nem tudnak ennyit profitot termelni, és nem bírják el ezeket a szerződéseket. Mostanra elértünk egy olyan pontra, ahol az irányítás kicsúszott a kezünkből."

Frissítés: Bizonyos források szerint a Fnatic megegyezett Reklesszel, és a korábbi sikerei színhelyére visszatér a veterán lövész!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted az LEC-ben szerepel jövőre Rekkles?

  • 67 %
  • 33 %