FIFA 23: Néhány tipp a FUT-meggazdagodáshoz

FIFA 23: Néhány tipp a FUT-meggazdagodáshoz

Néhány tanács, hogy megvehesd álmaid játékosát az Ultimate Teamben.

Cikkünk elsősorban azokhoz szól, akik vagy újak az Ultimate Teamben, vagy korábban azzal küzdöttek, hogy sosem tudtak ütőképes csapatot összerakni, mert nem kezelték megfelelően a FUT-érméiket. Az alább felsorolt tanácsok közül nem biztos, hogy mindegyik illik majd rád, de ha te is úgy érzed, van miben fejlődnöd ezen a téren, gondold át, mely területek szorulnak foltozásra, és nézd meg, hogy mely ajánlásaink vonatkoznak rájuk. Amennyiben pedig úgy érzed, ebben te jó vagy, akkor adj tanácsot kommentben, ezzel segítve a többieket. Vágjunk is bele! 

Az átigazolási piac egy változékony hely. A meta, a valós események, sőt, még az EA kiszivárogtatásai is befolyásolhatják a kártyák értékét, néha hatalmas kilengéseket és zuhanásokat látunk rövid idő alatt. Van nagyon sok játékos, akiket a futball része alig érdekel, és a kereskedésben találja meg a szórakozását. Ők a piac mesterei, de nem is kell elérni az ő szintjükre. Valamint fontos megjegyezni, hogy ezek a tanácsok abban segítenek, hogy érvényesülni tudj anélkül, hogy rengeteg pénzt költenél a játékra.

Költekezz a lehetőségeidhez mérten

Ez egy egyszerű tipp, de nagyon fontos azoknak a játékosoknak, akik most kezdik, vagy nincs sok érméjük: oszd el a költségvetésedet több szeletbe. Például, ha van 100 000 érméd, amit elkölthetsz, nincs értelme 95 000 érmét egyetlen játékosra költeni. A legjobb, ha van a bankban félmillió vagy annál is több érméd biztosítéknak, mielőtt, elkezdesz nagyobb értékű játékosokba fektetni. Különben egy-egy bebukott üzlet nagyon fájhat, és lelassíthatja a növekedésedet. A korai szakaszban kis, megbízható tranzakciókra összpontosíts. Egy idő után be fog indulni az egész, és akkor már nagyobb értékű játékosokkal is biztonságosabban kereskedhetsz.

Csapj le az alul árazott játékosokra

Ehhez persze figyelni kell valamennyire a piacot, de rengeteget lehet nyerni, ha villámgyorsan megveszel olyan játékosokat, akiket azért raktak ki áron alul, hogy gyorsan pénzhez jussanak. Nagyon sokan csinálják ezt átgondolatlanul, így kihasználhatod a türelmetlenségüket. Ezt úgy is megteheted, hogy kiválasztod azt a játékost, amelyiket szeretnéd megszerezni, és a szűrők segítségével keresd meg a leggyakrabban jegyzett legalacsonyabb árat. Amennyiben azt látod, hogy kilóg egy-egy kártya ára lefele, gyorsan vedd meg és tedd vissza drágábban. Persze lehet, idő találni ilyet, de megéri a rászánt időt. A legjobb időpont például a TOTW környéke, vagyis szerda este, ilyenkor sokan nyitnak packokat és sok kártya kerül a piacra. Ez igaz más promóciókra is.

Ne adj el áron alul

Ez az előbbi tipp, a másik oldalról. Egyetlen kártyát sem szabad olcsóbban adni, mint az átlagos értéke. Ahogy az emberek türelmetlenségből gyorsan adnak el, ugyan emiatt nem várják meg a legjobb ajánlatot, így megveszik a tiédet, hiába érkezne majd jobb lehetőség. Fontos, hogy állítsd be azt az opciót, hogy egyből megvásárolható legyen a tárgy. Sokan nem várnak a licites kártyákra, már csak a kockázat miatt sem, így megveszik egyből felárasan is.

Használd ki az SBC-ket

A Squad Building Challenge-ek masszívan befolyásolják a játékosok költségeit. Amennyiben 11 spanyol játékosra van szükséged 11 különböző bajnokságból, hogy teljesítsd, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy védő, aki a török bajnokságban játszik, elég sokba fog kerülni. Nézd meg, hogy az egyes SBC-khez mely megoldások a legnépszerűbbek. Amennyiben van egy létfontosságú összetevőjük, például az egyetlen brazil jobbhátvéd, aki Kínában játszik, akkor irány az átigazolási piac, és vegyél meg minél többet belőle még jó áron. Mire a játékosok többsége is eljut ide, már jóval borsosabb áron értékesítheted őket.

Reagálj arra, hogy kinek megy jól a való életben

Nem meglepő, hogy a való világban jól teljesítő játékosok ára ingadozni fog, különösen akkor, ha valószínűleg megkapják a TOTW-verziót. Példa: Bukayo Saka épp most ért el egy mesterhármast? Akkor minden bizonnyal kap Team of the Week-kártyát. Emiatt a lehető leghamarabb vásárolj belőle minél többet. Miért? Mert egy hétig az alap aranykártyája nem lesz elérhető. Mivel TOTW-lapot nehezebb nyitni, sokan szeretnék az aranykártyájával pótolni őt. Azonban ezeket már te birtoklod, és haszonnal továbbadhatod.

Ne feledkezz meg a chemistry kártyákról

Könnyű csak a játékosokra koncentrálni, de feltétlenül tartsd szemmel, hogy mennyiért adják a chemistry lapokat. A joker a Hunter kártya, amelyet az emberek pillanatok alatt megvesznek, függetlenül az árától. Itt is érdemes tehát játszani az árral. 

Nyiss bronz packokat

Amennyiben nem rendelkezel túl sok szabadidővel, ezért a fentieket nehezen tudod alkalmazni, akkor sincs nagy gond. Egyszerűen csak vásárolj bronz csomagokat érmékkel, majd tegyél ki mindent a piacra. Egy kis idő múlva máris nyereséget fogsz termelni. Főleg akkor érnek magukhoz képest sokat, ha szükségesek egy SBC vagy Objective teljesítéséhez. Fontos, hogy ezzel a módszerrel nem gazdagszol meg gyorsan! Kevés idő hiányában viszont jó megoldás lehet.

Neked melyik tipp tetszett a legjobban? Mivel egészítenéd ki? Melyikkel nem értesz egyet? Írd meg kommentben!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!