A lehető legjobb technikai feltételek mellett küzdhetnek a játékosok a Telekom e-sport versenyén

A lehető legjobb technikai feltételek mellett küzdhetnek a játékosok a Telekom e-sport versenyén

Két héten belül elstartol az esports CUP powered by Telekom nemzetközi LoL-verseny.

League of Legendsben és Wild Riftben mérik össze erejüket az idézők az esports CUP powered by Telekom nemzetközi versenyen, amelyet élőben követhettek streamen és a helyszínen. Regisztrálni már nem lehet csapatként a megmérettetésre, azonban nézőként még részt vehettek az eseményen. Az idei tornáról Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese osztott meg érdekességeket, sőt még a jövőbeli tervekre is röviden kitért.

A rendkívül sikeres 2021-es esemény után ismét itt az esports CUP powered by Telekom, amelyen Csehország, Szlovákia és Magyarország legjobbjai megmérkőzhetnek egymással. Mi adta az ötletet, hogy kibővüljön a kupa, milyen célokat fogalmaztak meg a szervezők?

LZ: „A Magyar Telekom a Deutsche Telekom csoport része, amelynek vannak testvércégei Szlovákiában és Csehországban. Mivel az egyik célunk a kapcsolatteremtés, ezért úgy döntöttünk, hogy további két országgal bővítjük az esports CUPot. A torna során arra is törekedünk, hogy a hálózataink minőségét és teljesítményét demonstráljuk, amellyel a játékosoknak és a felhasználóinknak megmutathatjuk, hogy Magyarország területein kívül is tudjuk tartani a magas minőségét a Network Technologynek. Ez azért is egy fontos tényező, mert több top e-sportszerver is külföldön található.”

Miért lesz az idei verseny a játékosoknak, a nézőknek és a Telekomnak igazán különleges?

LZ: „Ahogy már korábban említettem, a legnagyobb küzdelmeket három országra bővítettük ki. A LoL mellett 5G-hálózaton, elképesztően alacsony késleltetés és 1 Gbps sávszélesség mellet lehet majd Wild Riftezni, sőt a regisztrált látogatók megmutathatják Sony PS5-konzolokon, hogy mire képesek FIFA-ban, valamint kipróbálhatják a VR-élményt.”

A COVID-19 óta kevesebb League of Legends LAN-t szerveztek Magyarországon. Ez a kupa félig online, félig LAN körülmények között zajlik majd, így speciális technológiai feltételeknek kell megfelelnie. Mire számíthatnak a versenyre kilátogatók?

LZ: „A versenyzők megtapasztalhatják, hogy a rendezvény helyszínéül szolgáló épületünkben, dedikált hálózaton, a legerősebb gamer PC-ken milyen érzés játszani. A csapatok készülhetnek arra, hogy a 8 Gbps le- és feltöltéssel rendelkező hálózaton, nagyjából 3 ms-os késleltetés mellett LoL-ozhatnak. Az online szakasz során minden erőnkkel arra törekedünk, hogy az országok között a lehető legjobb csatlakozást biztosítsuk a gaming szerverek irányába. Ezzel együtt fel kell készülnünk arra, hogy a Deutsche Telekom domainen kívüli hálózati területeken nem garantálható a kifogástalan minőség. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy a játékosok számára ez egy különleges lehetőség, hogy a lehető legjobb technikai feltételek mellett küzdjenek.”

Ez nem az első alkalom, hogy a Telekom támogatja a hazai e-sportot. A cég több magyar rendezvényen feltűnt nemcsak támogatóként, hanem szervezőként is. Miért fontos a Telekomnak, hogy ilyen jellegű kapcsolatot építsen ki a magyar gamerekkel?

LZ: „Úgy gondoljuk, hogy a fő üzleti tevékenységünk erőteljesen kapcsolódik az e-sporthoz. Fix- és mobilhálózatainkat kiváló minőségűnek tartjuk, ezért úgy gondoljuk, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani, akár csak szórakozásból, akár komolyabb versenyeken játszanak. Sok lehetőséget látunk az e-sportok továbbfejlesztésére is, mint például a virtuális vagy a kiterjesztett valóság egyre nagyobb mértékű becsatornázása a folyamatokba. Végül, de nem utolsósorban az e-sport technikailag is kihívásokat állít, ezért ez egy jó alkalom arra is, hogy megtudjuk, hogyan viselkednek rendszereink és hálózataink kifejezetten videójátékos terhelés alatt, amelyek tapasztalatai további fejlesztések alapjául szolgálhatnak.”

Végül tekintsünk kicsit a jövőbe. Számíthatnak a játékosok esports CUP powered by Telekom versenyre 2023-ban is?

LZ: „Ha a körülmények lehetővé teszik, akkor nagy örömmel hozzuk el nekik újra.”

Ha szeretnél nézőként részt venni az eseményen, regisztrálj itt!

A verseny támogatói: Telekom, az Ericcson, a Huawei, a Samsung és az Esport1

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!