LoL: Meglepetésekkel is találkozhatsz a legerősebb hősök között

LoL: Meglepetésekkel is találkozhatsz a legerősebb hősök között

Berobbant az előszezon, néhány karakter ennek meg nagyon-nagyon örül.

A 2023-as előszezon változtatásai bár nem tűnnek óriásinak, azért vannak olyan játékmechanikai elemek, amelyek igenis jelentős átalakuláson mentek keresztül egyik napról a másikra. Szinte teljesen átszabták a dzsungeles szerepkört direkt és indirekt változtatásokkal, amely miatt egy új meta kezd kialakulni. A tankok és a Ravenous Hydrát építő karakterek elszaporodtak az erdőben, ami lehet, hogy egyáltalán nem volt a Riot Games tervei között. Ami biztos, hogy a 12.22b javításban gyengítik a legendás tárgyat, miközben néhány tankos jungler örülhet egy-egy buffnak. Az alábbiakban azokat a hősöket találod meg, amelyek a jelenlegi metában az S+ kategóriába esnek, vagyis Platina feletti rangsorolt League of Legends mérkőzéseken összességében a legjobb eredményeket érik el vele az idézők.

Felső ösvény: Fiora, Camille

A két karakter váltott ösvénytolásban és 1v1-es szituációkban elképesztően jól megállja a helyét, sőt mobilitásuknak köszönhetően menekülni is remekül tudnak a nehéz helyzetekből. Összességében Fiora teljesít jobban, 54% feletti győzelmi arány mutatja, hogy a Ravenous Hydra + Divine Sunderer buildre lehet bármikor támaszkodni.

Középső ösvény: Syndra, Zed

A mini-rework óta szárnyal Syndra, magas választási és tiltási arány jellemzi, miközben 52,34%-ban diadalmaskodnak vele. Zed jelentősen nagyobb arányban kerül kispadra, azonban ha átjut a rostán, akkor érdemes lecsapni rá.

Jungle: Ekko, Hecarim

Eszeveszett módon pörgeti kaszáját a kentaur, nem véletlen választják a legmagasabb szinteken is a hőst. Ekko egy régi visszatérője a metának, flexibilitása és hatalmas burst sebzése miatt egyre többen szavaznak bizalmat neki.

Lövész: Samira, Twitch

Kevés kellemetlenebb ellenfél van jelenleg a LoL-ban, mint a mérgező lövedékekkel pusztító patkány. Twitch 52,37%-ban hagyja el győztesen a Szurdokot, Samira "csak" 51,64%-os statisztikát tud felmutatni. Ennek ellenére minden CC-s összeállításba beleillik a közelharcban is aprító bajnok.

Támogató: Janna, Nami

Abszolút a legjobb karakternek számít jelenleg Janna, azonban nem túl magas választási aránnyal rendelkezik, ami mutatja, hogy nem igazán kell rá számítani a Platina feletti meccseken. Menekülésre és támadásra egyaránt jól használható, kezdeményezésben nem jeleskedik, de ezeket a feladatokat meg tudja más hős is oldani a csapatban. Nami hasonlóan működik Jannához, főleg a disengage kompozíciókban találkozhattok vele. A buborékokat dobáló sellő megkapta ugyan az Electrocute gyengítést, de Aeryvel, sőt First Strike-kal most is bármikor elhozható.

Szerinted melyik a legerősebb hős most a metában?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik karakter erősebb 1v1-ben?